Carina Lidbom

Carina Lidbom opererad för bröstcancer

Av: 

Joni Nykänen

NÖJE

Skådespelaren: ”Jag har ont och är trött”

Skådespelaren Carina Lidbom, 59, har opererats för cancer.

Hon gick på en mammografiundersökning och där upptäcktes en tumör i ena bröstet.

– Jag fick reda på detta förra veckan och de bestämde för att operera mig, säger hon till Nöjesbladet.

Nu uppmanar skådespelaren Carina Lidbom alla som har fått en kallelse till mammografi att faktiskt gå.

När hon gick på en undersökning upptäcktes en cancertumör i ena bröstet.

– Jag fick reda på detta förra veckan och de bestämde för att operera mig. Allting har hänt under väldigt kort tid så jag hann nästan inte med själv, säger Lidbom till Nöjesbladet, efter att ha kommit hem från Södersjukhuset i Stockholm.

Hon förklarar att utsikterna är väldigt goda.

– De har hittat detta tidigt och har opererat en bit av bröstet. Det tackar jag mammografin för. Min uppmaning är att gå på mammografi så att man inte hamnar i en situation där det har vuxit för mycket, säger Lidbom.

Hon publicerade ett inlägg på Instagram under tisdagen, inför operationen, med texten: "snart ska jag sövas, sen är det dags. Jag har funderat, och bestämt mig för att lägga ut detta av flera skäl men framförallt; Har du fått kallelse till mammografi - gå!".

”Enorm respons”

För Nöjesbladet kommenterar hon responsen.

– Jag hade inte förväntat mig att få sådan enorm respons. Folk hade verkligen tagit till sig min uppmaning och jag har fått mycket hjälp från folk som har skickat energier till mig, säger hon.

I sommar kommer Lidbom, som bland annat spelat Sunes mamma i ”Sunes jul”, medverkat i ”Gäster med gester” och en mängd teateruppsättningar, att vara med i farsen ”Rakt ner i fickan” på Krusenstiernska Gården i Kalmar mot bland annat Allan Svensson och Claes Månsson.

– Jag har premiär om fyra veckor. Mina kamrater i ensemblen och regissören fick reda på detta samma dag som jag. De har ställt in en säng vid scenen så jag kommer att börja repetera igen och vila också naturligtvis. Istället för att ligga hemma och titta i taket och ha tusen tankar är det bättre att bli distraherad av roliga människor. Jag jobbar så mycket som jag kan, säger hon.

”Tar en dag i taget”

Hon berättar att hon ska träffa läkaren nästa vecka. Då kommer resultat från labbet.

– Då får man reda på om allting är borta. Vilka steg som ska tas. Nu ska jag bara vila och bli pigg igen. Det kommer att ta några dagar antar jag. Jag har ont och är trött. De ska se om allt är borta, och om jag ska strålas. Jag tar en dag i taget och försöker hålla mig vid gott humör.

”Rakt ner i fickan” har premiär den 30 juni. Lidbom förklarar att hon inte ska jobba för att vara duktig.

– Varje människa gör som han eller hon vill. För mig är det bra att bli distraherad genom att arbeta. Jag är tillbaka på banan snart. Det har jag räknat med, säger hon.

Utöver jobbet som skådespelare är Lidbom också livscoach. Hon berättar att hon coachade sig själv inför operationen.

– I söndags var jag hemma och tänkte "om jag skulle ha haft mig själv som klient, vad hade jag gjort då för något?". Så jag coachade mig själv och det hjälpte jättemycket, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarens trender hos Åhléns - handla kläder, skor och väskor här.

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Magdalena Graaf inlagd på sjukhus – drabbad av hjärtproblem

ÄMNEN I ARTIKELN

Carina Lidbom