Kurt Cobain

Bisarra teorin: Kurt Cobain lever

avLinn Elmervik

Nirvana: ”Det är sant”

Kurt Cobain lever.

Det menar hängivna fans efter att ha sett ett framträdande med den peruanska artisten Ramiro Saavedra, 32, skriver Daily Mail.

Foto: AP
Nirvana existerade mellan 1987 och 1994, då sångaren Kurt Cobain dog.

Ramiro Saavedra spelade Nirvana-låten ”Come As You Are” i det peruanska talangprogrammet ”Yo Soy” 2012. Fyra år senare har hans uppenbarelse startat en hoppfull konspirationsteori.

Saavedras extrema likheter med bandets frontman Kurt Cobain, som tog sitt liv 1994, har fått exalterade fans att spekulera i om stjärnan trots allt lever och har levt under jord sedan dess.

”OMG, Kurt Cobain från Nirvana lever!”, skriver ett fan.

Samtidigt påpekar flera tittare skillnader mellan grungeartisten och Ramiro Saavedra. Medan Cobain spelade gitarr med vänster hand har Saavedra ett klassiskt högerhandsgrepp.

”Det är sant, han lever”

Kurt Cobain hittades död i sitt hem i Seattle den 8 april 1994 27 år gammal. Han hade tagit sitt liv.

Nirvana har svarat på spekulationerna med en ironisk kommentar på sin Facebooksida.

”Det är sant, Kurt lever. Han behövde lite tid att lära sig att spela gitarr med högerhanden. Att hitta gitarrer för vänsterhänta är inte lätt. Vi är så glada över att ha honom tillbaka och förlåter honom för all sorg vi har burit i våra hjärtan så länge”.

Teorin kommer bara veckor efter att en bild på en Tupac-look alike skapat stort rabalder på nätet. Då blev fans ännu mer övertygade än tidigare om att den mördade rapparen lever.

Få fullständig koll på alla roliga kändisar och chans till att bli galet allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!