Youtube-stjärnan kommer ut som transperson

NÖJE

Inspirerades av Caitlyn Jenner: ”Det här är jag”

1 av 3 | Foto: Klippet där Kitrell gav sig på skaparna bakom South Park har setts över 40 miljoner gånger.

Michael Kitrell, personen bakom det virala klippet ”Gingers have souls” kommer ut som transperson.
Nu heter hon Claire och har bestämt sig för att acceptera sig själv precis som hon är.
– Det här är början på mitt liv. Önska mig lycka till, säger hon i ett känslosamt Youtubeklipp.

CopperCab är Youtube-personligheten bakom det virala klippet ”Gingers do have souls” som fått enorm spridning sedan det publicerades år 2010. I klippet som setts över 40 miljoner gånger reagerar Copper Cab, vars riktiga namn numera är Claire Kittrell, på ett avsnitt i tv-serien Soutpark. I avsnittet hävdar en karaktär att 'gingers', rödhåriga personer, inte har själar. I klippet berättar Kitrell om mobbningen i skolan och säger att rödhåriga personer visst har själar.

Nu, sex år senare kommer CopperCab ut som transperson. I ett nytt youtubeklipp berättar Claire om att känna sig annorlunda och kommer nu ut som sitt riktiga jag, en kvinna.

– Jag spelade inte fotboll, hängde inte med tjejer efter skolan, gick inte till shoppingcentret, hade ingen att umgås med och jag var en väldigt ensam person. Jag har bara en vän, säger Claire Kitrell i klippet.

”Tänker inte låtsas”

CopperCab har bestämt sig för att acceptera sig själv, precis som hon är. Anledningen till att hon inte släppt några nya klipp på youtube är att hon under fem månader genomgått hormonbehandlingar.
– Jag ska fylla 24. Jag tänker inte leva ett enda år till i mitt liv och låtsas vara någon annan. Det tänker jag inte. Jag bryr mig inte om ni kallar mig för ful, transa eller andra namn. Jag kommer vara mig själv oavsett om ni kan acceptera det eller inte.

Inspirerats av Caitlyn Jenner

CopperCab berättar också att hon inspirerats av Caitlyn Jenner. Kardashian-klanens styvpappa som under 2015 gick från Bruce till Caitlyn och har blivit ett ansikte utåt för transpersoner. Målet nu är att ha råd med plastikoperationer.

Hon avslutar med att berätta att hennes nya namn är Claire och att det här förmodligen blir den sista Youtubevideon.
– Det känns mycket bättre bara av att göra den här videon även om jag har en mindre panikattack. Jag vet att det kommer finnas hatare i kommentarerna men jag tänker inte bry mig. Jag hoppas att ni alla kan lära er att acceptera mig även om de flesta av er inte lär göra det. Det här är jag, mitt namn är Claire och det här är början på mitt liv. Önska mig lycka till, avslutar hon.