Stjärnkocken gifter sig: ”Det kommer bli magiskt”

NÖJE

Jureskog provsmakar bröllopsmat med fästmön

Foto: Johan Jureskog.

Johan Jureskog och Paulina Fällman ska gifta sig.
Inför bröllopet provsmakar de mat på Operakällaren och Jureskog har storslagna planer.

– Maten, artisterna, biskopen. Det kommer bli magiskt, säger Jureskog.

Stjärnkocken Johan Jureskog ska gifta sig. Inför bröllopet med fästmön Paulina Fällman är paret och provsmakar bröllopsmeny på Operakällaren i Stockholm. Johan Jureskog har lagt upp en bild på Instagram där han skrivit:

”Nu börjar det känns på riktigt att vi äntligen ska gifta oss!”
Samma dag publicerade han ett videoklipp där han slickar sin talrik ren inne på restaurangen för att hylla maten. Där har han hashtaggat #8oktober och gjort en bröllopsemoji, vilket är en tydlig ledtråd inför parets stora dag.

Dricker Calvados

Jureskogs flitiga instagrammande under dagen ger fler ledtrådar inför bröllopet. På en tredje bild syns han sitta med ett glas i handen. Den tillhörande texten talar om att det är Calvados han dricker, från brudparets respektive födelseår- 89 och -75.

Paret har fått många lyckönskningar av Jureskogs följare som gratulerar honom och undrar om de ska äta hamburgare på bröllopet.

Efter att ha provsmakat bröllopsmeny har Johan Jureskog nu begett sig till Frankrike där han ska medverka i nästa säsong av "Fångarna på fortet".
När Nöjesbladet når Jureskog för att få veta mer om bröllopet är han återhållsam.

– Avslöjar jag för mycket blir det ju ingen överraskning för gästerna, säger han.

Du är ju kock, så gästerna lär ju förvänta sig en bra middag?

– De behöver inte vara oroliga. Vi har bokat Operakällaren och Stefano (Catenacci) kommer hålla i det hela. Det kommer att bli magiskt.

Bröllopet kommer att ske i Sankt Jacobs kyrka och för vigseln står ingen mindre än Biskop Åke Bonnier.

– Det är klart att man är stolt över att ha samma biskop som kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling hade, säger Jureskog.

Det låter dyrt det här. Eller?

– Det kommer inte vara gratis, nej. Men sen planerar jag ju bara att göra det här en gång också. Jag gör det för Paulina och då får det kosta vad de vill, säger Johan Jureskog.

ARTIKELN HANDLAR OM