Oldsberg om sin okända sjukdom

NÖJE

”Jag har varit jäkligt trött och yr”

1 av 2 | Foto: Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg har fått svar på sina mystiska besvär som länge plågat honom.

Programledaren har drabbats av borrelia.

– Jag har varit jäkligt hängig, haft ont i leder och varit trött, säger han.

Programledaren Ingvar Oldsberg, 71, har haft tuffa besvär med hälsan. Bland annat har han lidit av yrsel, trötthet och ledvärk. Men har nu fått svar på varför.

I fredags berättade hans läkare att han drabbats av infektionssjukdomen borrelia. Som GT var först att skriva om.

– Jag har varit jäkligt hängig, haft ont i leder och varit trött. Som jag varit förkyld länge och förra veckan slog yrseln till och jag fick svårt att stå upp, säger han.

Sjukdomen sprids av fästingar och kan infektera nervsystemet och lederna om den inte behandlas. I värsta fall kan sjukdomen ge hjärnhinneinflammation.

– Man får vara uppmärksam på hjärnhinneinflammation. Jag har tagit antibiotika men får nu mer riktad mot detta, säger han.

Leder ”Bingolotto”

Ikväll programledare Oldsberg ”Bingolotto” men är osäker på hur sjukdomen kommer att påverka honom.

– Jag känner mig lite småtrött och har ett program som börjar nu. ”Sverigequizen” får man sitta under, men yrseln kan bli påtaglig i vissa lägen. Under ”Bingolotto” har vi ett bankvalv som jag måste gå till. Men fram och tillbaka dit är väl ingen större resa, studion är ju liten, säger han.

Det är oklart när Ingvar Oldsberg blivit smittad.

– Det kan ha legat ett år eller två. Har man haft ständig värk i lederna och svårt att sova är det så klart man undrar vad det är för något som hänger i, säger Ingvar Oldsberg.

Förlovade sig i Panama

I januari befann sig Oldsberg med kärleken Maria Sandeblad i på semester. Men att han skulle blivit smittad där tvekar han på.

– Vi gjorde ju en resa till Panama i januari. Men att det inträffade där är bara spekulationer, säger han.

Med sig hem efter resan hade han i alla fall en förlovningsring. Paret passade nämligen på att ta sin relation ett steg längre.

– Hon har en karisma och en utstrålning och är lättsam. Och så blandar hon det med innehåll och lite djupare diskussioner. Hon har ett intresse för världen som jag tycker är intressant, sa Ingvar Oldsberg när han beskrev henne för Nöjesbladet tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!