Så här ser rösten bakom Pikachu ut

NÖJE

Pokémon har än en gång tagit världen med storm. Och nu har en video med rösten bakom den legendariska Pikachu fått stor spridning, skriver Lad Bible.

Pokémon har onekligen gjort en comeback utan dess like den senaste veckan då Pokémon Go lanserades världen över. Spelet har fått människor i alla åldrar att ge sig ut på långpromenader i jakt på de små fiktiva varelserna och på drygt en vecka har spelet gått om svenska Candy Crush Saga som det största mobilspelet i USA. Spelutvecklaren Nintendos aktie har även rusat upp 30 procent på Tokyobörsen.

En av de mest åtråvärda pokémon är Pikachu och nu har en video med skådespelerskan bakom den ikoniska rösten fått stor spridning.

Kvinna bakom rösten

Videon är från en japansk tv-show och skådespelerskan som ger röst åt Pikachu är 50 år gamla Ikue Ōtan. Hon har även varit med i stora animeserier som One Piece, Naruto och Detective Conan. Ikue ger ofta röst åt både manliga och kvinnliga karaktärer. Det är något som inte är ovanligt när det kommer till anime eftersom karaktärerna ofta är unga och det då är svårt för manliga röstskådespelare att få sina röster att låta prebubertala.

Se hela videon ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pokémon