Järnring av poliser kring Ariana Grandes Manchester-konsert

avMathilde Albinsson

1 av 4 | Foto: Sky news
Cricketarenan Emirates Old Trafford.

Ariana Grandes välgörenhetskonsert kommer skyddas av en järnring – i form av beväpnade poliser.

Hundratals poliser från hela Storbritannien jobbar extra i Manchester under söndagskvällen.

Och ingen lämnar jobbet förrän den sista biljettinnehavaren har gått hem.

Knappt två veckor har passerat sedan 22 människor miste sina liv i det bombattentat som ägde rum i samband med Ariana Grandes konsert i Manchester.

Nu har stjärnan återvänt till Storbritannien där hon och flera världsstjärnor samlas för att på söndagen hedra offren med en stor konsert, som kommit att kallas ”One Love Manchester”. Medverkar gör bland andra Justin Bieber, Coldplay, Take That, Katy Perry och Miley Cyrus.

Nöjesbladet har tidigare rapporterat att flera av de unga fans som överlevde kvällen kommer att finnas med på konserten, där de bildar en stor kör.

Attacken har fått artister att se över sitt säkerhetstänk. Guns N’ Roses biffade till säkerheten kring sin konsert på Irland dagen efter Manchester-attacken med 400 poliser. Och världsstjärnan Zara Larsson har uttryckt oro inför kommande spelningar i podcasten ”Sanningens mammor”.

– Fy fan, hennes fans har liksom dött utanför hennes konsert. Det är fruktansvärt. Jag tänker i alla fall på det där jättemycket. Det är klart att man blir nervös inför i sommar också, eftersom jag ska göra spelningar, säger hon i avsnittet.

En järnring av poliser skyddar konserten

Men Ariana Grandes välgörenhetskonsert, som hålls i Emirates Old Trafford Cricket Ground, präglas av en välarbetad säkerhetsplan.

Brittiska Mirror rapporterar att beväpnad polis kommer bilda en järnring runt konsertområdet.

Hundratals poliser, såväl beväpnade som obeväpnade, har kallats in från hela landet för att bistå Manchester-polisen i säkerhetspådraget kring välgörenhetskonserten ”One Love Manchester”, skriver Buzzfeed. Och ingen kommer att lämna sitt jobb förrän den sista biljettinnehavaren har gått hem från spelningen. Exakt hur många poliser det rör sig om hålls dock hemligt för offentligheten av säkerhetsskäl.

Totalt väntas 50 000–60 000 fans närvara under konserten, men det är inte det enda stjärnspäckade eventet under söndagen i Manchester. Mindre än två kilometer bort utspelar sig en hyllningsmatch för Michael Carrick på Manchester United’s Old Trafford, strax före ”One Love Manchester”.

Enligt Mirror förväntas 70 000 fans vara på matchen, vilket innebär att uppemot 130 000 människor sammanlagt kommer befinna sig i samma område under söndagseftermiddagen och -kvällen.

”Ta inte med väskor”

Under en presskonferens på fredagen meddelade befälhavande poliskommissarie Stuart Ellison att stränga säkerhetsåtgärder ska vidtas vid de båda händelserna, och uppmanade samtidigt besökare att vara tålmodiga medan nödvändiga kontroller utförs.

”Alla kommer att kollas och det inkluderar väskor. Vi skulle vilja be folk att inte ta med sig väskor om möjligt, för att påskynda inträdet. Vi förstår att det kan vara frustrerande för folk men vi vet också att ni förstår vikten av dessa kontroller, så var tålmodiga med personal och poliser är ni snälla”, sade han.

Pengarna från konserten ska gå till offren och deras familjer.

Uppdatering: Konserten blir av

Välgörenhetskonserten blir av trots attackerna i London knappa dygnet före.

Det bekräftar artistens management på söndagsmorgonen, rapporterar Mirror. I ett uttalande säger Ariana Grandes manager, Scooter Braun, att konserten nu känns viktigare än någonsin och att hat och rädsla aldrig ska få vinna.

”Efter händelserna i London i går kväll, och de i Manchester för bara två veckor sedan, känner vi ansvar för att hedra de förlorade, skadade och drabbade”, säger han i uttalandet och fortsätter:

”Vi planerar att hedra dem med mod och trotsa rädslan. Välgörenhetskonserten One Love Manchester kommer inte bara fortlöpa, utan kommer även att ske med ett större syfte.”

Fotbollsarenan Old Trafford spelar Manchester United match under söndagseftermiddagen, dit väntas 70 000 åskådare. One love-konserten hålls på cricketarenan Emirates Old Trafford bara någon kilometer därifrån.
ARTIKELN HANDLAR OM