Spelar in ny säsong av ”GW:s mord” i TV4

Leif GW Persson passar på medan SVT:s ”Veckans brott” har uppehåll

Efter succén i TV4 – nu blir det ännu en säsong av ”GW:s mord”.

Men Leif GW Persson glömde löneförhandla inför inspelningarna.

– Det skulle jag så klart ha gjort. Blir det en tredje säsong får jag får jag dra åt tumskruvarna ett halvt varv, säger han och skrattar.

I kväll sänds sista avsnittet av ”GW:s mord” på TV4. Som flest har över miljonen bänkat sig för att se Leif GW Perssons genomgång av svenska kriminalhistorier i TV4.

Och en andra säsong av den populära serien har redan spelats in. Leif GW Persson passar på medan SVT-serien ”Veckans brott” har sändningsuppehåll.

– Jag kan ju göra det nu under uppehållet med ”Veckans brott”, då jobbar jag åt fyran, säger han.

I den kommande säsongen kommer flera uppmärksammade mord att tas upp, bland andra Knutby-fallet och mordet på Engla.

Glömde löneförhandla

– Vi är väldigt stolta över ”GW:s mord” och att det sedan länge är klart att vi gör en andra säsong. Inspelningen är klar och som vanligt ger GW sin skarpa syn på de fall som intresserat honom, säger David Lillemägi, exekutiv producent för programmet.

– Det saknas inte fall att ta upp. Det kommer att bli en del ouppklarade fall, en del som misskötts och andra välskötta och uppklarade. Det har gått väldigt bra tittarmässigt och det gör att fyran är glada och vill gå vidare med fler avsnitt, säger Leif GW Persson.

Har du passat på att löneförhandla efter succén?

– Nej för fan, det har jag inte gjort. Inte för att jag klagar. Jag är inte fattig och vill göra grejer som jag gillar. Men det var bra att du sa det. Det skulle jag så klart ha gjort. Blir det en tredje säsong får jag får jag dra åt tumskruvarna ett halvt varv, säger han och skrattar.

LÄS OCKSÅ: De hyllar och sågar sin egen genre
Publisert:

LÄS VIDARE