Sven Wollter om Stina: ”Så stolt så jag nästan gråter”

avAgnes Aronsson

1 av 3

Sven Wollter hyllar dottern för sin medverkan i ”Let’s Dance”.

Men till en början var han inte lika positiv.

– Du kanske blir sårad och förnedrad, säger han i Nyhetsmorgon i TV4.

Let’s Dance-aktuella Stina Wollter, 52, och pappa Sven Wollter, 83, gästade tidigare i dag Nyhetsmorgon i TV4. I direktsändning hyllar han dottern för hennes prestationer i dansprogrammet.

– Otroligt, jag är så stolt så jag nästan gråter, därför att hon är sig själv, därför att hon inte låter sig besegras, säger han i Nyhetsmorgon i TV4.

Men från början var skådespelarikonen inte lika positivt inställd till dotterns medverkan.

– Jag sa till henne, ”vet du var du gör? Du kanske blir sårad och förnedrad”, säger han i Nyhetsmorgon.

Han ville inte att hon skulle fara illa, och varnade henne för att medverka i det populära programmet.

– Det är ett tufft program det där, och jag gillar egentligen inte att tävla om det som jag anser vara konst, och dans är en konst, säger Sven Wollter i Nyhetsmorgon.

– Fast jag tävlar inte, så det är ingen fara. Jag dansar, kontrar Stina Wollter med.

”Dansar för livet”

Men nu har pappa Wollter alltså ändrat åsikt, och hyllar dotterns medverkan i stället. Att Stina ställer upp i danstävlingen handlar om mod eftersom hon vågar göra saker som hon är rädd för, tycker Sven Wollter. I programmet är hon hundra procent sig själv, säger han.

Radioprofilen och konstnären Stina Wollters dansande började långt före hennes medverkan i ”Let’s dance”. Under hashtagen ”Stina dansar för livet”, för hon kampen för att alla kroppar ska få ta plats. Hon berättar om känslan inför att medverka i programmet.

– Det var rädsla, men också, ”visst fasiken ska jag göra det”. Det blev nästan något kongenial efter mina hemmadanser i köket som både har lett till hån och väldigt tydliga bilder av vad folk blir rädda för vilket är en absurditet, det är ju verkligen absurt, och visar på ganska läskiga grejer, och då blev det självklart att jag ska ut dit med min stora häck och bara äga, säger Stina Wollter i Nyhetsmorgon.

”Let’s Dance” sänds i kväll klockan 20.00 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM