Idol

PRESENTERAS AV

Gina och Pärs pik till TV4 efter krisen: ”Inte vår bästa vecka”

avMathilde Albinsson

Foto: TV4s
Gina Dirawi och Pär Lernström.

Gina Dirawi och Pär Lernström delade ut syrliga pikar till TV4 efter den senaste veckans turbulens.

– Den här veckan har inte varit vår bästa vecka på kanalen, säger han när problem uppstår med tekniken.

Hårda anklagelser om övergrepp, sexism, rasism och homofobi har riktats mot Martin Timell under veckan. Nu agerar TV4 genom att plocka bort de program som profilen är med i, samt stoppa planerade inspelningar med programledaren.

Och under fredagsfinalen av ”Idol” passade programledarna, Gina Dirawi och Pär Lernström, på att ta upp händelserna i form av syrliga pikar.

Först frågade Gina Dirawi jurymedlemmen Kishti Tomita om hon hade sin inre gudinna med sig – en fråga som Gina Dirawi även själv valde att svara på:

– Efter den här veckan och alla rötägg som blossat upp så har jag mer kontakt med henne än någonsin, säger hon.

En stund senare krånglade tekniken när programledarduon skulle påannonsera Noah Gerstenfelds framträdande. Då passade Pär Lernström på att skicka iväg ytterligare en passning.

– Den här veckan har inte varit vår bästa vecka på kanalen, säger han i programmet.

Och hans snabba replik föll många i smaken – som hyllar tilltaget på sociala medier.

”Komiken när Pär Lernström på Idol vid teknikstrulet kommenterar med att det är en generellt strulig vecka för TV4”, skriver till exempel en.

– Den ena var väl mer riktad mot den stora kampanj som pågår och den andra mer mot det interna problemet vi har har på kanalen just nu, förklarar Pär Lernström efter programmets slut.

Hans egen pik kom spontant, berättar han.

– Den första var given, säger han och syftar på Gina Dirawis ”gudinne-replik”.

– Den kände vi nog båda var viktig och sedan var det mest att den andra kom bara. Det känns skönt att vi kommenterade det. Vi jobbar på en arbetsplats där saker och ting inte har gått som det ska, på något sätt överhuvudtaget. Det hade varit jobbigt om det blivit plumpt och vi skulle skämta bort det här. Det var absolut det sista vi ville. Vi är medvetna om att det här har hänt. Vi tycker också att det är jobbigt. Det är vidrigt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol

TV4