Lovisa Worge ville inte bli bästa vän med Bianca Ingrosso: ’Ointresserad’

Vändningen efter uppbrottet från Phillipe Cohen

Publicerad 2024-05-04

Lovisa Worge var Bianca Ingrossos högra hand som assistent i flera år.

De blev bästa vänner – men det var inte planen från början.

– Vi ska inte bli ”close” utan vi håller en arbetsrelation, säger Worge i Youtubeserien ”I badrumsskåpet”.

När Lovisa Worge, 27, flyttade till Stockholm för att bli Bianca Ingrossos, 29, assistent för sju år sedan hade hon inga planer på att bli vän med sin arbetsgivare.

– Då var jag så här, jag ska göra det jävligt tydligt för alla och för mig själv. Jag ska inte bli hennes kompis, säger Lovisa Worge i Youtubeserien ”I badrumsskåpet”.

Att själv bli influencer ville hon inte heller.

I dag jobbar Worge som sociala medier-profil och driver smyckesföretaget Ani Jewels tillsammans med Ingrosso som också är hennes bästa vän.

Lovisa Worge intervjuas i Youtubeserien ”I badrumsskåpet” av Emelie Johansson.

Fick mejl klockan 03 på natten

Att bli assistent till en känd influencer som Ingrosso såg Worge som en kul grej att göra innan hon skulle börja plugga på Handelshögskolan och bli företags-vd.

Ansökan om att bli assistent skickade hon sex månader för sent och glömde snabbt bort det.

– Sedan ligger jag och sover, vaknar upp på natten och kollar min mejl och har fått ett mejl av Bianca klockan 03 på natten där hon frågar om jag kan komma till Stockholm i morgon.

Lovisa Worge intervjuas i Youtubeserien ”I badrumsskåpet”.

”Ska göra det jävligt tydlig”

Lovisa Worge fick jobbet och snart började folk tissla och tassla runt henne.

Hon berättar att flera personer spekulerade kring om hon bara försökte utnyttja Bianca Ingrossos kändisskap för egen vinning. Efter det bestämde hon sig.

– Jag ska bara jobba med henne och göra det jävligt bra. Vi ska inte bli ”close” utan vi håller en arbetsrelation. De första kanske 1,5 åren var de ett gäng som bjöd med mig på helgerna för att gå ut och festa. Jag sa alltid nej. Jag var aldrig med på någonting. Inga event, ingenting. Jag tackade nej till allting.

– Jag var också helt ointresserad. Jag har min pojkvän och mina Norrköpingskompisar bodde här. Jag och Bianca har det jättebra på jobbet, men jag vill separera det, säger Lovisa Worge att hon resonerade då.

Bianca Ingrosso.

Vändningen: Gjorde slut med Phillipe

Vändingen kom när Ingrosso gjorde slut med sitt ex Phillipe Cohen, 30.

– Sedan tror jag att hon blev lämnad av Phillipe en period och då behövde hon mig väldigt mycket. Så då började vi ses på ett annat sätt. Och då bara hände det. Vi jobbade bra tillsammans, men då blev vi liksom bästa kompisar, säger Lovisa Worge.

Successivt började Worge också bli mer och mer och mer intresserad av att jobba med sociala medier.

– Jag tror aldrig jag önskade, det bara hände. Mitt intresse blev nog starkare av att fota. Men sedan gick det fyra år och så tänkte jag herregud nu måste jag göra något annat.

Hon slutade jobbade med Ingrosso och började studera till civilekonom. Worge konstaterade att det inte var något för henne redan efter en termin.

Det var efter det hon var med och grundade Ani Jewels – och drömmen om att bli vd blev sann.

– Nu är jag vd faktiskt, just nu. Men vi har anställt en ny vd men hon börjar i juni.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln