Steam

Flera svenska spel bland storsäljarna i år

Av: 

TT

"Valheim" är ett av världens mest inkomstbringade spel.
"Valheim" är ett av världens mest inkomstbringade spel.

NÖJE

En hel del svenska spelskapare täljde guld under 2021. En nykomling sticker ut i försäljningstoppen på plattformen Steam.

Pc-spelplattformen Steam, den största digitala distributionsplattformen för pc-spel, släpper årligen en lista på de mest inkomstbringande spelen under året. Och flera svenska titlar finns i det absoluta toppskiktet under 2021.

Några exakta siffror släpper inte Steam, men Skövdebaserade Iron Gates succé ”Valheim” är ett av de tolv mest inkomstbringande spelen i världen på plattformen i år. Bland de tolv letar sig även Dices ”Battlefield 2042” in, som fick en skakig start vid släppet i november, men innebar trots det ett rejält klirr i kassan.

Någonstans mellan plats tolv och tjugofyra placerar sig ”It takes two”, av Jofes Fares studio Hazelight, och på topp 40 återfinns Paradox rymdstrategispel ”Stellaris”.

Paradoxspelen ”Crusader kings 3” och ”Hearts of iron IV” finns också på topp 100-listan, tillsammans med Experiment 101:s debuttitel ”Biomutant” jaktspelet ”The hunter: Call of the wild” och ”Battlefield V” och fabriksbyggarspelet ”Satisfactory”.

Om man tittar på statistiken över vilka spel som spelats mest så sticker ”Valheim” ut, som ett av tio spel som haft fler än 200 000 spelare samtidigt. Där kan nämnas att Overkills bankrånarspel ”Payday 2” från 2013 under 2021 lockade fler än 60 000 spelare samtidigt.

Samarbetsskjutaren ”GTFO” fick ett hedersomnämnande som ett av de mest inkomstbringande spelen som lämnade den så kallade ”early access”-kategorin, och numera är konventionellt släppt.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Dokument: Detta är Joe Rogan Experience

ÄMNEN I ARTIKELN

Steam

Spelindustri

Spel

Gaming