Kinnaman anlitar stjärnadvokat: ”Vi har övertygande bevis”

Joel Kinnaman anlitar stjärnadvokaten Johan Eriksson efter våldtäktsanklagelserna.

Försvaret anser sig ha övertygande bevisning.

– Han förnekar anklagelserna å det absolut bestämdaste, säger Johan Eriksson.

En förundersökning har inletts mot Joel Kinnaman, 41, efter våldtäktsanklagelserna från Bella Davis, 28.

Nu har Kinnaman anlitat stjärnadvokaten Johan Eriksson.

– Han fick veta i dag via media att han skulle vara misstänkt för brott och då anlitade han mig som försvarare. Han förnekar anklagelserna å det absolut bestämdaste. Han vet att han inte gjort sig skyldig till något brott, säger Johan Eriksson.

Joel Kinnaman anlitar stjärnjuristen Johan Eriksson.
Joel Kinnaman anlitar stjärnjuristen Johan Eriksson.

Förundersökning om misstänkt våldtäkt

Kinnaman ansökte förra veckan om kontaktförbud mot Davis som han haft en tidigare relation med. I ett inlägg på Instagram skrev han att Davis ska ha hotat och utpressat honom. Davis å sin sida har polisanmält Kinnaman för våldtäkt.

– Allt det här började med att han själv anmälde och ansökte om kontaktförbud, eller vad vi i Sverige kallar besöksförbud. Så snart det blev känt i media kontrade hon med en anmälan mot honom, så uppfattar han detta. Det enda han vill säga är att han inte har gjort sig skyldig till något brott, säger Johan Eriksson.

Under onsdagen meddelade Åklagarmyndigheten att en förundersökning om misstänkt våldtäkt inletts efter polisanmälan från Davis.

– Han ser hennes agerande som en del i ett försvar då hon själv misstänks för brott. Det här kom i ett läge då det stod klart att hon själv inte bara är misstänkt för brott utan i hans fall har också en domstol i Los Angeles fatta beslut om att hon inte får komma i närheten av honom, säger Johan Eriksson.

Kan inte han då samtidigt misstänkas ha en strategi gentemot henne?

– Nej, det är inte så. Det är inte så, säger Johan Eriksson.

Försvaret anser sig ha tydlig bevisning. Men Johan Eriksson kommenterar inte närmare detaljer med hänsyn till förundersökningen.

– Vi kommer att kunna tillföra övertygande bevisning. Det känns viktigt i ett läge nu när det kokar i media och alla lämnar sina berättelser fram och tillbaka. Jag tycker det är angeläget att utredningen hamnar där den ska, hos polisen som får ta del av bevisning och värdera den i lugn och ro, säger han.

Bella Davis nekar till att hon ska ha hotat Kinnaman och har tidigare sagt till Aftonbladet att hon har lämnat över inspelade samtal till polisen.

– Hon kommer inte kunna ha bevisning som visar att han gjort sig skyldig till brott. Så enkelt är det. Han har däremot det, säger Johan Eriksson.

Bella Davis.
Bella Davis.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE