Elvis Presley-bröllop i Las Vegas hotade

Av:  TT

Elvisimitatören Brian Mills förrättar en vigsel mellan Richard Johnson och Cheryl Bell 2020. Arkivbild.
Elvisimitatören Brian Mills förrättar en vigsel mellan Richard Johnson och Cheryl Bell 2020. Arkivbild.

Har du alltid drömt om att gifta dig i Las Vegas, med en sjungande Elvis Presley-imitatör som extra krydda på bröllopet? Det kan vara läge att snabba dig, eftersom den kitschiga traditionen kan vara på väg att försvinna.

Det är bolaget Authentic Brands Group (AGB), som förvaltar musikikonens rättigheter, som har skickat brev till flera vigselkapell i Las Vegas och meddelat att de måste söka tillstånd för att få använda Elvis Presleys ”namn, avbild och röst” samt ”andra aspekter” av den avlidne sångarens personlighet, skriver Las Vegas Review-Journal.

Beskedet kommer olämpligt för Las Vegas näringsliv, där en stor del av besöksnäringen slagit mynt av Elvis Presleys namn i decennier sedan stjärnan gick bort 1977.

– Det kunde inte komma olägligare. Det här kan förstöra en stor del av vår bröllopsindustri. Ett stort antal människor kan förlora sitt levebröd, säger Lynn Goya, som arbetar med marknadsföringen av bröllopsbranschen i staden.

I breven från AGB står enligt Las Vegas Review-Journal att bolaget kommer att vidta rättsliga åtgärder om kapellen inte går med på deras krav. Dock har ännu inget hänt, trots att svarstiden löpt ut, rapporterat tidningen.

Publisert: