”Bachelor”-tjejernas egna ord om bråken i huset

”Jag står inte för det här”

Ett stort bråk mellan deltagarna leder till att självaste ”Bachelor”-Simon sätter ned foten.

Nu berättar de inblandade tjejerna själva om den tuffa tiden i huset.

– Jag var beredd på det, men inte att det skulle vara på den nivån, säger Josefin Hamrin.

Under flera veckors tid har stämningen i ”Bachelor”-huset blivit sämre och sämre. Att det hela tiden kommer in nya tjejer har inte mottagits väl av de som varit där från start. Många av dem har varit där i flera veckor, och fler tjejer i huset innebär ännu mindre tid med de två ”Bachelor”-killarna Simon Lindström och Sebastian Martinsson.

Ordet ”vuxenmobbning” nämns flera gånger i programmet. Till slut blir stämningen så dålig att Simon Lindström själv väljer att sätta ned foten. I ett av veckans avsnitt åker han ut till tjejernas hus och tar ett allvarligt snack med dem.

– Jag har hört att det varit dålig stämning i huset och jag har hört att flera tjejer mår dåligt.

– Jag tycker det är skitjobbigt att höra för att vi alla är här av samma anledning, vi vill hitta kärleken, och jag vill att alla ska må bra i huset. Och för mig är respekt superviktigt, säger han.

Simon Lindström.
Simon Lindström.
Majken bryter ihop i ”Bachelor”.
Majken bryter ihop i ”Bachelor”.

Majken Hoffman: ”Brutit ihop”

En av nyare tjejerna som upplevde jobbig stämning i huset är Majken Hoffman, 23.

– Jag tyckte det var väldigt bra av Simon att han kom in i huset och lyfte de här till ytan. Vi hade tänkt lyfta det själva också, för kvällen innan hade jag varit jätteledsen och brutit ihop, säger hon till Aftonbladet.

Det som var jobbigast för henne var det att hon inte kände sig välkommen i huset. Hon påpekar dock att ingen av de tjejer som varit med från start sa elaka saker rätt ut.

– Det var en känsla mer, det var blickar eller att folk gick iväg och så.

Josefin Hamrin.
Josefin Hamrin.

Josefin Hamrin: ”Beredd på det”

Även Josefin Hamrin upplevde samma mottagande när hon gjorde entré i huset halvvägs in i programmet.

– Det var jobbigt på många sätt, dels att man kom in så långt efter alla andra och så upplevde jag att vi inte blev mottagna på ett så bra sätt. Jag var beredd på det, men inte att det skulle vara på den nivån.

I ”Tjejerna avslöjar allt” berättar flera av tjejerna som var med från start att det inte var lätt för dem heller när det hela tiden kom in nya tjejer. Men Josefin köper inte att det skulle vara en förklaring till att de betedde sig illa.

– Jag tycker inte det är försvarbart att säga att man mår dåligt. Man behöver inte ha världens energi men hade jag varit i den situationen hade jag i alla fall varit trevlig, det är vanligt folkvett.

Majken Hoffman.
Majken Hoffman.

Erbjöds stöd från TV4

Både Majken och Josefin upplever att de erbjöds bra stöd från produktionen under den tuffa tiden. Majken säger dock att hon tackade nej till de stödsamtal som erbjöds.

– Jag personligen var så rädd för att bli smygfilmad och jag ville ha kontroll på vad som visas och vad jag säger. Ville jag prata så pratade jag med Josefin eller Olivia, så jag använde mig aldrig av det. Man blir lite paranoid, säger hon.

”Tjejerna avslöjar allt”.
”Tjejerna avslöjar allt”.
Emelie Wannberg.
Emelie Wannberg.

Förklaringen i ”Tjejerna avslöjar allt”

I ”Tjejerna avslöjar allt” pratar flera av de tjejer som varit inblandade i bråket ut om situationen. Elvira Svensson menar bland annat att det var svårt att se att de nyare tjejerna var utanför då det upplevdes som att de ändå hade varandra i en egen grupp.

Emelie Wannberg håller med och påpekar att de nya tjejerna inte visade att de ville bli mer inkluderade. Till Aftonbladet säger Emelie att det är mycket som kommit fram först i efterhand.

– Det är lite tråkigt att deras upplevelse i huset var att känner sig utfrysta, att det inte kom fram förrän i ”Tjejerna avslöjar allt”.

Shilera Sulhav.
Shilera Sulhav.

Ber om ursäkt

I ”Tjejerna avslöjar allt” ber både Emelie och Shilera Sulhav om ursäkt till de tjejer som upplever att de blev utfrysta.

– Jag kan inte ens tänka mig hur tufft det måste varit för er att komma in i en grupp där vi är så tajta, och ni känner er utanför. Jag har verkligen genuint inte märkt av det här, jag var inne i mina känslor. Men jag kommer se det här, jag kommer ta det till mig, jag är hundra procent emot mobbning och jag står inte för det här, säger Shilera.

Både Majken och Josefin är glada att de fick en ursäkt och tycker att det gjorde det lättare för dem att gå vidare.

– Men jag hoppas att det fortfarande har varit en lärdom för alla och jag tycker det är jättebra att det lyfts upp och att det inte mörkas, säger Majken.

”Bachelor” och ”Tjejerna avslöjar allt” sänds på Sjuan och på TV4 play.

Publisert:

LÄS VIDARE