Gunilla Persson föll i hemmet: ”Värsta smärtan jag upplevt”

Berättar om olyckan för Aftonbladet

Publicerad 2023-01-30

Gunilla Persson föll så illa att hon skadade foten och bröt ett revben.

Nu berättar ”Svenska Hollywoodfruar”-profilen om olyckan som slutade med att hon bars ut på ambulansbår.

– Det är nog den värsta smärtan som jag har upplevt i mitt liv.

Gunilla Persson, 64, är allt som oftast flitig på sociala medier, men den senaste tiden har det varit märkligt tyst från ”Svenska Hollywoodfruar”-profilen.

Under måndagen skrev Gunilla Persson ett långt inlägg på Instagram och förklarade att hon har skadat sig i samband med en fallolycka i hemmet.

”Det kunde ju faktiskt vara mycket värre men jag snubblade i trappen och ramlade på ett sådant vis att jag skadade högerfoten ordentligt och landade på en marmorblomkruka för jag ville absolut inte falla till marken”, skriver hon bland annat och berättar att ett revben också är brutet på höger sida.

Vidare berättar Gunilla Persson att hon bars ut på bår av ambulanspersonal och att hon nu har en stövel för att kunna stödja på den skadade foten. Till råga på allt känner Gunilla Persson en stor frustration över att inte kunna ta hand om sin sjuka mamma som är bosatt hos henne.

Aftonbladet har varit i kontakt med Gunilla Persson som berättar mer om den olycksaliga dagen.

– Det här känns inte roligt. Jag är så beroende av att kunna gå och ta hand om alla eftersom jag både har djur och människor som är helt beroende av mig.

– Jag hade en vårdgivare här som tog hand om mamma och bad då honom att ta ner alla juljusen i trädgården. Han är för övrigt sparkad nu. Eftersom det inte längre är jul ville jag inte ha kvar ljusen som är gröna, röda och blåa. Men jag ville ha kvar alla andra ljus eftersom det blir väldigt mörkt här på kvällen. Men han tog bort alla ljus och jag försökte därför sätta upp ljusen själv efter det – och då var olyckan framme. Jag vet inte vad som hände, men det måste ha gått jättesnabbt och jag slog i revbenen istället för att landa på marken.

Hur skulle du beskriva smärtan?

– Det gjorde så obeskrivligt jädra ont och det går inte ens att beskriva. Det är nog den värsta smärtan som jag har upplevt i mitt liv. Jag har aldrig brutit något förut, tack gode Gud. Jag är mer eller mindre uppvuxen på hästryggen och ramlade av flera gånger som barn. Men jag slutade rida för många år sedan av den anledningen att jag inte vill bryta någonting. Jag åker inte heller skidor eller sådant som gör att jag kan ramla och bryta något.

Gunilla Persson

Nu är Gunilla Perssons främsta mål att få kontakt med en specialiserad ortoped.

– Jag måste få råd från dem. Nu har jag en jättestor stövel som nästan går upp till knäet. Den är väldigt jobbig att ta på sig och jag måste ha hjälp. Jag klarar mig inte utan vårdgivare och det är bra att jag har det för mamma. Nu får de ta hand om mig också. Det blir dubbelt upp med patienter.

Hur länge hon ska gå med stöveln återstår att se.

– Foten ser bättre ut idag, den är väldigt blå men mindre svullen. En av ambulansmännen som jag känner väl sa att det kan gå över på tre eller fyra dagar. Jag vill så gärna tro på honom.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln