Natalie Demirian

Sanningen bakom märkliga Gry Forssell och Alawee-videon

Alla turer om reklamkuppen

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

En video där Gry Forssell intervjuar rapparen Alawee som sedan stormar ut har fått spridning på Tiktok.

Mest för att folk verkar tror att det hela är på riktigt.

Här är alla turer kring reklamkuppen.

Det började med att rapparen Alawee, känd för den virala låten ”Aktiverad”, la ut en video på Instagram för ett par dagar sedan.

I videon verkar han intervjuas av den väldigt erfarna tv- och radioprogramledaren Gry Forssell i hennes morgonradioprogram ”Gry Forssell med vänner” i Mix megapol.

Under ”intervjun” har Gry Forssell en uppenbar dryg attityd i sättet hon tilltalar Alawee, så pass att han i slutet stormar ut från ”livesändningen”.

Gry Forssell har många talanger, men skådespeleri är uppenbarligen inte en av dem. Detsamma kan sägas om Alawee.

Alawee ser ut att storma ut från intervjun.
Alawee ser ut att storma ut från intervjun.

Sändes aldrig i Mix megapol

Intervjun är uppenbart fejk och en reklamkupp för Alawees kommande singel. Låten verkar handla om just det som Gry Forssell frågar om i den fejkade intervjun med att han kallas för en ”one hit wonder”.

Men att den här intervjun aldrig sändes i Mix megapol och bara existerar på Alawees Instagram verkar inte ha hindrat många från att gå på det hela, sett till kommentarsfälten på sociala medier och spridningen på Tiktok.

Det här är förstås inte första gången som kändisar försöker lura både journalister och fans för att få publicitet. Vi minns väl alla när Tommy Nilsson blev Tommy Black för att kränga choklad.

Men tillbaka till Gry Forssell och Alawee.

Varför ställer egentligen Mix megapol och en av Sveriges mest folkkära medieprofiler upp på den här reklamkuppen, där hon framställs som, ja, rätt ocharmig?

Gry Forssell.
Gry Forssell.

”Del av ett projekt”

Gry Forssell återkopplar inte när Aftonbladet söker henne och Bauer Medias kommunikationschef Anna Chrona är väldigt fåordig.

– Det här är ingenting som har sänts och ingenting som någonsin kommer att sändas. Det är en del av ett projekt med hans skivbolag och i övrigt kan jag inte kommentera mer, jag måste hänvisa till honom och Warner Music, säger hon när jag ringer upp henne.

Men när jag frågar varför de inledde det här samarbetet och hur företaget ser på att Gry Forssell får väldigt mycket skit i kommentarsfält av de som tror att intervjun är på riktigt, får jag bara svaret: ”Inga kommentarer”.

Gry Forssell och Alawee.
Gry Forssell och Alawee.

Vill inte svara på frågor

Warner Music då? Skivbolagets representanter menar att Alawee eventuellt kan svara på frågor om videon och reklamkuppen med kravet att han ska få snacka om sin nya musik i en intervju med oss.

Äh, han får tillräckligt mycket reklam nu som det är. Grattis!


Fotnot: Dagen efter publicering kommenterar Gry Forssell till Aftonbladet:

”Jag ställde upp för att Alawee hade en idé om hur han skulle nå igenom bruset med sin låt som släpps i dag och jag kände att om jag kan hjälpa till så kan jag väl bjussa på det? Bjussa på att framstå som konstig/skev eller taktlös i några dagar tills det, förhoppningsvis med all önskvärd tydlighet framgår att det var planerat och skrivet och att vi hade superkul när vi möttes och skiljdes som vänner.”

Publisert:

LÄS VIDARE