Gry Forssell om hatet efter Alawee-reklamkuppen: ”Skrämmande”

Programledaren om ilskan på sociala medier

Gry Forssell hjälpte rapparen Alawee med en pr-kupp.

Men hon hade inte kunnat ana hatet hon skulle få på sociala medier.

– Folk blir så oproportionerligt superarga, säger hon.

En video där Gry Forssell, 49, med en dryg attityd intervjuade 18-årige rapparen Alawee som sedan stormade ut fick stor spridning på Tiktok.

Intervjun ägde rum i samma studio som hennes morgonradioprogram ”Gry Forssell med vänner” i Mix megapol och många på sociala medier trodde att det hela var på riktigt när det i själva verket var en pr-kupp inför hans låtsläpp under fredagen.

Efter att ha lagt locket på fram till låtsläppet berättar nu Gry Forssell om hur det hela gick till.

– Alawee hade en idé om att han ville bli intervjuad av mig, att han bara skulle svara rader ur sin nya låt, och att det skulle bli konstig stämning och han då skulle dra, säger hon och fortsätter:

– Jag tänkte att vad fan, jag har jobbat i 30 år i branschen. Jag kan väl framstå som keff i några dagar, det kan jag bjussa på, det blir kul. Han är ung och det är svårt att få uppmärksamhet för sina låtar i dag. Jag fick ingenting för det, jag ville bara hjälpa till när de frågade.

Mix megapol var inte inblandade

Hon kände inte honom sedan tidigare och frågade därför sin son om det hela, som visade sig vara bekant med Alawee.

Det var Gry Forssells idé att göra det i studion för att göra det lite mer trovärdigt, utan att först ha kollat om det var okej för radiokanalen. I efterhand säger hon att hon borde ha kollat med cheferna på kanalen först, men att allt är okej nu.

– Jag trodde aldrig att det här skulle ta skruv ens, jag trodde inte att den skulle få någon uppmärksamhet alls. Det var ingenting som hade med Mix megapol att göra och de blev lite tagna på sängen tyvärr. Så de har inte vetat vad de ska svara. Och hade jag gått ut med att det var en pr-kupp hade jag pajat hela grejen. Jag tänkte att har jag ställt upp får jag köra hela vägen, även om folk skriver att man är en bajskorv på internet. Man kan inte krokna efter två dagars bajskastning känner jag, om man ska köra en sån här grej.

”Inte så att jag plågade en katt”

Hon säger att Alawee har varit lite orolig för hur hon mår, och att han har skickat över ett blombud. Under fredagen gick han också ut och tackade henne i ett Instagraminlägg.

Det var varit väldigt hårda kommentarer mot dig, hur har det varit?

– Det är för mig det som har varit mest intressant efter de här dagarna, att folk blir så jävla arga. Det är inte så att jag plågade en katt eller bråkade eller gjorde något dumt egentligen, vi gjorde bara en intervju med lite dålig stämning. Men folk tycker så mycket och blir så arga och skriver att jag är den sämsta och äckligaste människan som finns. Folk blir så oproportionerligt superarga. Det är både fascinerande och lite skrämmande, säger Gry Forssell.

Gry Forsell.
Gry Forsell.
Alawee.
Alawee.
Publisert:

LÄS VIDARE