”Babe”–skådespelaren: Jag ser fram emot fängelse

James Cromwell om sin fängelsedom: ”Det är spännande”

1 av 3 | Foto: UNIVERSAL
James Cromwell och Magda Szubanski.
NÖJE

De flesta människor räds tanken att hamna i fängelse, men James Cromwell, bland annat känd för sin roll i filmen ”Babe den modiga lilla grisen” ser fram emot sin fängelsevistelse.

– Det är som när man känner sig nervös inför att gå upp på scen – det är spännande, säger han till People.

Om en vecka kliver skådespelaren James Cromwell in i fängelse efter att han vägrat att betala böter han fick 2015, men istället för oro som de flesta förmodligen hade känt, är han snarare upprymd över upplevelsen.

– Det är som när man känner sig nervös inför att gå upp på scen – det är spännande, säger han till People.

Han fortsätter:

– Så ja, jag är upprymd för jag kommer att få en upplevelse som få privilegierade vita personer har, hur det är att sitta inne, och vad systemet gör med människor som inte har något val och inte får bestämma hur länge de sitter inne – de som inte ska sitta där en vecka utan de som ska sitta där i flera år.

Dömdes till böter efter miljödemonstration

Skådespelaren dömdes till böter och samhällstjänst efter en miljödemonstration, han vägrade sedan betala bötesbeloppet på strax över 3000 kronor då han ansåg att det underminerade hela tanken med protesten. Han dömdes för att ha stört trafiken tillsammans med fem andra demonstranter.

Straffet kommer dock inte stoppa skådespelaren från fler protester, och han har själv lovat att ”så fort jag kommer ut ur fängelset så kommer jag åka någon annanstans och protestera”.

Cromwell är känd från ett flertal filmer, bland annat har han haft roller i ”Star Trek: First Contact”, ”L.A. Confedential”, ”Den gröna milen” och ”Babe”. Han nominerades även till en Oscar för sina insatser i filmen om den modiga lilla grisen. Cromwell var innan inspelningen väldigt engagerad i frågor angående djurrätt och vegetarian, men efter sin medverkan i filmen blev han vegan istället.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film