Alexander Norén

SVT-duon tackade för sig

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Populära ”Gomorron Sverige”-duon Alexander Norén och Lotta Bouvin-Sundberg har gjort sin sista sändning tillsammans.

– Det är lite vemodigt. Vi har haft jätteskoj tillsammans, säger Alexander Norén som nu går vidare till SVT:s redan på förhand kritiserade ”Morgonstudion”.

Torsdagens morgonsändning på SVT var extra speciell för Alexander Norén och Lotta Bouvin-Sundberg. Duon har jobbat ihop i sju år, varav flera år i ”Gomorron Sverige”, men nu har de gjort sitt sista program.

I programmet firade Alexander Norén med att bjuda sin kollega på en kopp varm choklad.

– Det blir inte champagnefrukost, men jag har lärt mig de här åren att du gillar en kopp varm choklad vid den här tiden, skojar Alexander Norén i programmet.

Till Nöjesbladet berättar han att det känns vemodigt att inte längre få arbeta tillsammans med Lotta Bouvin-Sundberg, som nu går vidare till SVT Aktuellt.

– Nu är det ju så att vi bägge jobbar vidare på SVT, på varsitt håll. Men när man möts, stöts och blöts på det här sättet i många år blir man ett radarpar, en bästa kompis på jobbet. Därför är det lite vemodigt.

Svarar på kritiken: Tror det blir bra

Alexander Norén går själv vidare till SVT:s nya satsning ”Morgonstudion” där han blir en av programledarna. Programmet har premiär i slutet av augusti, men redan på förhand har det fått hård kritik av både nuvarande och tidigare SVT-medarbetare. Bland annat för valen av programledare, där man menar att det saknas mångfald, och att man riktar sig till en målgrupp som SVT har svårt att locka.

Alexander Norén tror att det i slutändan kommer bli bra.

– Mitt spontana och ärliga svar är: vänta och se. Det är ju så att man uttalar sig om något man ännu inte vet vad det är. Det är bara vi som jobbar med det som vet vad det ska bli, säger han och fortsätter:

– Allting nytt är annorlunda jämfört med det gamla. Både tittare och jag kommer kanske sakna saker i det gamla, men också upptäcka nytt som vi tycker är bra, att det finns andra sätt att göra saker på.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Frankrike–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Stort missnöje på SVT – anställda vittnar om allvarliga problem

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Norén

SVT, Sveriges Television