Fansens ”bevis”: Artisten utbytt mot dubbelgångare

avJakob Meijer

NÖJE

Hon tog sitt eget liv och ersattes med en dubbelgångare – för 14 år sedan.

Den galna teorin om artisten Avril Lavigne har fått nytt liv i sociala medier, rapporterar the Mirror.

1 av 2 | Foto: AP
Avril Lavigne 2003.

Med låtar som ”Complicated” och ”Sk8ter boi” slog Avril Lavigne, 32, igenom med dunder och brak 2002. Hitsen har blivit färre med åren, och den senaste tiden har den kanadensiska artisten hållit låg profil i media, vilket kanske inte är så konstigt då hon både kämpat med att bli frisk från borrelia och legat i skilsmässa från maken och Nickelback-sångaren Chad Kroeger, 42.

Många fans är dock övertygade om att det finns en annan anledning till att Avril Lavigne hållit sig undan strålkastarljuset. På sociala medier, där artistens namn trendat de senaste dygnen, försöker man nu överträffa varandra i att lägga fram bevis på att stjärnan egentligen är död och har bytts ut mot en dubbelgångare.

”Tog sitt liv 2003"

Ryktena kring Lavigne har funnits ett tag, men de senaste dygnen har de tagit fart på nytt.

Kort sammanfattat handlar det om att artisten, när hon slog igenom som 18-åring, inte ska ha klarat av pressen och därför anlitat en dubbelgångare som ska ha kunnat hoppa in för henne. Kvinnan, som till och med fått ett namn, Melissa Vandella, och Lavigne ska ha blivit goda vänner. Så pass att artisten lärde sin look-a-like att sjunga som henne.

Enligt konspirationsteorierna ska saker ha spårat ur när Lavignes morfar gick bort 2003. Stjärnan ska ha blivit så deprimerad att hon valde att ta sitt eget liv. Men i stället för att gå ut med nyheten tog artistens management beslutet att fortsätta släppa låtar med Lavigne, fast då med dubbelgångaren Melissa Vandella bakom micken.

Galna bevisen

För galet för att vara sant? Ja, de flesta tycker nog det. Men många fans är alltså övertygade om att så är fallet.

På Twitter har de lagt fram bevis som pekar på att det rör sig om två olika personer. De visar på skillnader mellan Lavigne och Vandellas utseende och påstår att de till och med har olika handstil. Det finns de som gått igenom stjärnans födelsemärken och menar att de inte alls stämmer överens med hur hon ser ut i dag.

Avril Lavigne har själv fått frågan om de galna ryktena, och enligt vissa fans ska hon då ha blivit märkbart nervös.

Konspirationsteorier om kändisar är inte helt ovanligt. Tvärtom. Paul McCartney har länge ryktas ha en dubbelgångare och många fans till Elvis Presley, som de flesta vet, vägrar tro att rockkungen är död.

ARTIKELN HANDLAR OM