Sabina Ddumba klar för ”Så mycket bättre”

Dyker upp i nästa säsong av succé-programmet

Sabina Ddumba är klar för ”Så mycket bättre”.

Hon ser fram emot att lära känna de andra deltagarna, särskilt eftersom det är flera hon knappt vet någonting om sedan tidigare.

– Det ska bli spännande. Jag har ingen aning om vad jag gett mig in i, men det visar sig, säger hon.

Hon var nominerad till fyra Grammis innan hon ens släppt sitt debutalbum.

Sabina Ddumba, 23, var med i ”X factor” 2012 och var dessförinnan medlem i Tensta Gospel Choir. 2015 slog hon igenom med singlarna ”Effortless” och ”Not too young”, som båda sålde platinum och dubbla platinum i Sverige. Året därpå vann hon ”Årets nykomling” på både P3 guld-galan och Grammisgalan.

Nu har popsoul-artisten avslöjats som deltagare i årets ”Så mycket bättre”. Men det var inte en självklarhet att hon skulle tacka ja när hon fick frågan.

– Jag var tvungen att suga på karamellen lite först. Det var viktigt för mig att det skulle kännas bra i magen. Man måste liksom vara mentalt förberedd. Det är inget att kasta sig ut i, för det är en så big deal. Men efter ett tag insåg jag att jag inte har någon anledning att inte göra det, säger hon.

Icona Pop blir en trygghet

Förutom Sabina Ddumba ska Kicki Danielsson, Uno Svenningsson, Icona Pop, Eric Saade och Thomas Andersson Wij också vara med i programmet.

– Jag känner ju Icona pop, och är bekant med Eric Saade. Jag blev jättejättejätteglad när jag fick höra att Icona Pop ska vara med, vi har redan pratat om hur kul det ska bli. Det känns ändå ganska ganska skönt att veta att det finns någon där som man känner, det är ju ändå en liten trygghet. Annars är det väldigt många som jag inte känner och träffat så det ska bli jättekul att träffa dem.

Är det någon särskild artist du ser fram emot att tolka?

– Jag ser fram emot att tolka allt det som jag absolut inte lyssnat på. Jag har fastnat för låtar som jag kanske hade skippat förbi förut. För nu lyssnar man ju på låtarna på ett helt annat sätt. Man lyssnar på vad som sägs vilket jag tycker är fint. Det är ju så man vill att musik ska lyssnas på. Det känns som att man så många gånger lyssnar på ett ytligt plan bara för att lyssna annars och så har man ingen aning om vad som sägs, säger hon och fortsätter:

– Det är när en låt är personlig som jag tar till mig den som mest. När det är känslor, för det är det ju lätt att relatera till. Det är när det känns ärligt som jag vet att jag vill göra en låt.

”Kommer vara öppen som en bok”

Och både känslor och historier ser hon fram emot att dela med sig av i programmet.

– Det finns nog ingenting som jag inte skulle vilja prata om. Jag tycker inte det är jobbigt att prata om mig själv eller känslor, jag tycker snarare att det är ganska skönt. För när man pratar om sådant upptäcker man att man är mer lika än man tror. Jag tror att jag kommer vara öppen som en bok.

Eftersom hon känner Miriam Bryant och Little Jinder har hon tyckt att det varit extra kul att se dem i tidigare säsonger.

– Det blev som en grej, att ”gud vad kul att Miriam ska vara med!”. Jag har inte kollat slaviskt, men ändå väldigt mycket. Det har blivit så med åren att man lärt känna flera artister genom programmet som man förut inte kände till.

Kommer du ringa Little Jinder eller Miriam Bryant och be om råd inför inspelningen?

– Om jag grips av panik så kommer jag absolut ta upp telefonen och ringa, men än så länge känns det lugnt. Det är ändå ett tag kvar så det är så dumt att stressa upp sig nu.

Så mycket tjänar ”Så mycket bättre”-artisterna

LYSSNA: Sabinas senaste låt ”Time”

Publisert:

LÄS VIDARE