Svenskens besvikelse efter galafiasko

Eva von Bahr och Love Larson.
Eva von Bahr och Love Larson.

Eva von Bahr nominerades i kategorin ”Bästa smink” – för andra året i rad.

Men hon snuvades på Oscarsstatyetten. I stället prisades Suicide Sqaud – till svenskens stora besvikelse.

– Men Suicide Squad... seriöst?! utbrister hon i en intervju med Morgonpasset-gänget i P3.

Eva von Bahr, sminkör och maskör, fick uppleva den glamorösa Oscarsgalan redan förra året. Då nominerades hon i kategorin ”Bästa smink” tillsammans med Love Larson, för sin insats i Felix Herngrens film ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Och i år bar det av till Hollywood igen - den här gången med en ”Bästa smink”-nominering för ”En man som heter Ove”. Men Oscarsvittringen svalnade snabbt när filmen ”Suicide Squad” norpade statyetten - rakt framför ögonen på Eva von Bahr och Love Larson.

– Ja, vad ska man säga. Nu tappade jag modet! Andra gången i rad vi är här och så känner man bara, men ”Suicide Squad... seriöst?!”, säger hon besviket i radioprogrammet Morgonpasset.

Besviken

För Eva von Bahr var priset otippat.

– Jag trodde att Star Trek skulle vinna. Både Suicide Squad och Star Trek är rätt dåliga filmer så man tänker ändå att Ove har en chans för att ha en kvalitetsstämpel, men vi var förberedda på att Star Trek skulle vinna och det var nog Star Trek också.

Är det svårare att få en ung människa att se gammal ut än vad det är att fabricera än alien, undrar programledaren David.

– Hur många krokodiler såg ni på bussen i morse? Man kan göra lite hur som helst. Men hur många gamla människor såg ni? Säkert fyra, säger Eva von Bahr och menar att hon själv stått inför större utmaningar att lyckas med smink och mask i Ove-filmen, än vad ”Suicide Squad”-gänget hade.

Men när kamerorna svepte över Eva von Bahr fick hon hålla god min, berättar hon.

– Man tar åt sig sjukt mycket och så klappar man lite lätt och ler avmätt och så tänker man ”vad fasen...”

Dumpade Sting på efterfesten

Eva von Bahr säger att hon trots allt är vid gott mod. När Morgonpasset i P3 får tag på henne befinner hon sig mitt i den pågående efterfesten.

– Vi tävlar ju i en kategori mot amerikanska filmer, vi är skitglada, vi är two time nominated, vi är på världens mäktigaste efterfest, alla är här, Sting är här! säger hon.

– Jag var precis bredvid honom när ni ringde! Jag dumpade Sting för Morgonpasset!

Instagram publicerar Eva von Bahr, Love Larson och Rolf Lassgård en bild med texten:

”Inga vinnare i den här bilden, men så stolta och lyckliga!”

Publisert:

LÄS VIDARE