Tillbaka efter hamburgerbråket: ”Förlorade vänner”

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Johan Jureskog.
NÖJE

Förra året stormade det kring kocken Johan Jureskog och hans samarbete med McDonald’s.

Nu gör han revansch i en ny säsong av ”Världens bästa burgare”.

– Jag orkar inte bry mig om vad andra tycker och tänker längre, det är bättre att gå vidare och göra min grej, säger han till Nöjesbladet.

När Johan Jureskog, 41, gjorde en egen burgare åt McDonalds förra året fick han kritik från kockkollegan Sébastien Boudet, 41.

Nu har han lagt bråket bakom sig, och koncentrerar sig i stället på den nya säsongen av ”Världens bästa burgare” som snart har premiär.

– Jag har förlorat några kompisar längs vägen som tycker sig vara för fina för att jobba med folket. Men jag orkar inte bry mig om vad andra tycker och tänker längre, det är bättre att gå vidare och göra min grej. Ska man bry sig om alla får man magont, säger Jureskog.

”Vill ha revansch”

Under förra säsongen av ”Världens bästa burgare” tävlade han om att göra den godaste hamburgaren i ett flertal tävlingar i USA. Men det gick inte så bra som han hade hoppats.

– Jag gjorde min godaste burgare någonsin men gick ändå inte vidare. Det blev ju nästan ett antiklimax. Nu gör vi en ny säsong, för jag vill ha revansch.

I programmet besöker de New Orleans, Las Vegas, Texas, Memphis, San Fransisco och Hawaii. Där finns nämligen några som anses göra de bästa burgarna i USA. Mot dem ska han tävla om vem som gör den bästa hamburgaren. Och på vägen hann han smaka en hel del konstiga saker.

– Jag provade alligatorfärs i New Orleans. De jagar dem där för att äta dem. Jag tyckte inte att det var särskilt gott, köttet var för luftigt. Jag föredrar nötkött.

”Världens bästa burgare” har premiär 21.00 den 4 april på TV3 och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM

McDonalds

TV3