Miss Li lurades av tysk stalker: ”Jag blev helt skakig”

”Vet inte vad de hade gjort med mig om jag hade kommit dit”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Miss Li har haft allvarliga problem med stalkers.

Nu berättar artisten om ett tyskt fan som låtsades vara svårt cancersjuk för att få träffa henne.

– Det här är så läskigt för jag vet inte vad de hade gjort med mig om jag hade kommit dit, säger hon i podden ”Hemma hos Strage”.

Linda ”Miss Li” Karlsson, 37, säger i musikjournalisten Fredrik Strages, 47, podd ”Hemma hos Strage” att hon har varit med om flera läskiga upplevelser vad gäller stalkers.

För sex år sedan var artisten med om en särskilt obehaglig händelse, när ett tyskt kvinnligt fan som påstod sig vara svårt cancersjuk började skriva till henne.

Miss Li på den senaste spelningen i Jönköping.
Foto: EMELIE ASPENBERG/ROCKFOTO :
Miss Li på den senaste spelningen i Jönköping.

Allt var lögn

Hon fick även bilder skickade till sig och när kvinnan blev väldigt sjuk bokade Miss Li om en resa för att ensam åka till Berlin och hälsa på henne på sjukhuset. Miss Li hade även vid ett tidigare tillfälle bjudit in fanet och hennes pappa backstage till en spelning i Berlin.

– Dagen innan började vi nysta i det här, och allting var påhittat. Det var hon och hennes pappa som hade lurat mig. Alla slangar, alla bilder, det var hemma de hade fotat det. Jag blev helt skakig, säger hon.

Foto: OLA AXMAN
Miss Li på Grammis 2018.

”Så läskigt”

Miss Li säger att det var en så långt gången lögn att hon tror att de nästan trodde på det själva till slut och att de blev galna när de fick veta att hon inte skulle komma.

– Det här är så läskigt för jag vet inte vad de hade gjort med mig om jag hade kommit dit helt själv.

Hon säger också att det kändes så tråkigt att bli lurad på det sättet.

– För jag är väldigt vänligt inställd och vill kunna ha kontakt med så många som möjligt som är snälla mot mig och som lyssnar på min musik. Det gör också att jag blir väldigt misstänksam och jag vill inte vara det. Jag vill tro gott om alla människor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN