Avsnittet av kultserien tillbaka efter rasistanklagelserna

”Vi inser att våra äldre komedier kan behöva sättas i ett sammanhang”

Publicerad:
Uppdaterad:
Avsnittet av ”Pang i bygget” som stoppades av BBC är nu tillbaka i rutan.
Avsnittet av ”Pang i bygget” som stoppades av BBC är nu tillbaka i rutan.

NÖJE

BBC stoppade ”Don’t mention the war”-avsnittet av ”Pang i bygget” på grund av att det påstods innehålla rasistiska glåpord.

Men nu ändrar kanalen sig och tar tillbaka det.

Streamingtjänsten UKTV kommer att erbjuda ”vägledning och varningar som markerar potentiellt stötande innehåll och språk” i samband med avsnittet, skriver Guardian.

Avsnittet kommer att vara tillgängligt för tv-tittarna inom kort på streamingtjänsten UKTV, rapporterar Guardian. ”Don’t mention the war”-avsnittet av kultserien ”Pang i bygget” stoppades först av BBC:s streamingtjänst.

”Avsnittet innehåller rasistiska glåpord så vi har plockat bort det medan vi ser över det. Vi går regelbundet igenom äldre innehåll för att försäkra oss om att det möter publikens förväntningar och vi är särskilt uppmärksamma över förlegat språkbruk”, skrev kanalen på Twitter.

Avsnittet tillbaka: ”Vi inser att våra äldre komedier kan behöva sättas i ett sammanhang”

Men nu meddelar UKTV att avsnittet tas tillbaka efter att de har genomfört en granskning av innehållet. De kommer även att erbjuda ”vägledning och varningar som markerar potentiellt stötande innehåll och språk” i samband med avsnittet, skriver Guardian.

”Vi erbjuder redan vägledning för tittarna för några av våra klassiska komedititlar, men vi inser att våra äldre komedier kan behöva sättas i ett sammanhang”, skriver UKTV i ett uttalande.

John Cleese var kritisk till beslutet att stoppa avsnittet.

John Cleese ilska: ”Vi stöttade inte hans åsikter, vi drev med dem”

Seriens skapare och huvudrollsinnehavare John Cleese, 80, gick i taket över beslutet att stoppa ”Pang i bygget”-avsnittet.

– En sak som jag har lärt mig under de senaste 180 åren är att folk har väldigt olika typer av humor. Några förstår att om du sätter nonsensord i munnen på någon som du vill driva med så kablar du inte ut deras åsikter, du driver med dem. Majoren var en gammal fossil, en kvarlämning från årtionden tidigare. Vi stöttade inte hans åsikter, vi drev med dem. Om folk är för korkade för att förstå det, vad kan jag säga? sa den brittiska skådespelaren till sajten The Age.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN