Följarnas oro – efter Bianca Ingrossos hälsobesked

Vädjar till influencern efter videon: ”Åk till akuten”

avCornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

I sin senaste vlogg berättar Bianca Ingrosso hur hon den senaste tiden har känt en tyngd över bröstet och haft ont i hjärtat.

Nu vädjar hennes följare om att hon ska uppsöka sjukvård.

”Snälla åk in till akuten”, skriver bland annat en person.

Vloggen publicerades på Bianca Ingrossos Youtube-kanal på onsdagskvällen.

I videon berättar den 24-åriga influencern att hon den senaste tiden drabbats av bröstsmärtor.

– Senaste veckan har jag haft två gånger när jag har fått så här... Kramper i mitt hjärta och bara tänkt att ”aja, jag har ju alltid ont i magen, eller tarmarna, eller huvudet, eller nacken”. Men så hade jag så ont att jag hade så svårt att andas och hyperventilerade, säger hon.

Struntade i läkarens uppmaning

Efter att ha drabbats av ett krampanfall beslutade hon sig för att ringa vårdtjänsten Kry och be om råd.

Enligt Bianca Ingrosso gav de henne en tydlig uppmaning:

– Han bara ”okej, det här kan inte jag hjälpa dig med. Du måste lägga på nu och åka in till akuten. Kommer det en till kramp inom en halvtimme så ring en ambulans”.

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET
Bianca Ingrosso

Då hon inte är en person som ”oroar sig onödan” och ogärna uppsöker sjukvård så beslutade hon sig för att strunta i läkarens rekommendation.

– Jag värmde på en riskudde och kände bara ”nämen det här... Jag kan ju inte åka in till akuten för det här”. Jag har haft magsår förut och knappt då åkte jag in till akuten.

”Snälla åk till akuten”

I kommentarsfältet till videon uttrycker nu flera av Bianca Ingrossos drygt 315 000 följare oro för hennes hälsa.

”Asså bianca, om en läkare säger till dig att du måste åka till akuten. DÅ ÅKER DU TILL AKUTEN! asså snälla vet att man alltid tänker att nått aldrig kommer hända en själv men hjärtkramper ska man inte leka med, kan gå riktigt jävla illa”, skriver bland annat en person.

”Eeeh, snälla åk in till akuten om du känner det igen eller far till läkare för att ta reda på det var. Ta hand om dig!”, skriver en annan.

Kan vara stressrelaterat

Samtidigt berättar flera av hennes följare att de har upplevt liknande känslor och att det oftast beror på stress.

”Det är ju STRESS!!! Lite sömn, ingen återhämtning och ingen stärkande träning, oregelbundet ätande etc etc Än hit än dit! Jag blir fan stressad av att titta på dina videor, pulsen höjs o man blir nästan andfådd”, skriver bland annat en person.

Bianca Ingrosso är själv inne på samma spår.

– Absolut så är mitt jobb påfrestande på ett psykiskt sätt som gör att jag hamnar väldigt mycket i obalans psykiskt, och stress på olika sätt kan ju sätta sig på fel sätt, säger hon i vloggen, och konstaterar samtidigt att hon kommer uppsöka sjukvård om hälsoproblemen fortsätter.

Nöjesbladet har sökt Bianca Ingrosso.


PODD Därför fälls Bianca Ingrossos reklam

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig om sexistisk reklam och varför man fällt Bianca Ingrosso tre gånger under hösten.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kry