”Veckans brott” stoppas resten av säsongen

Programledaren om beslutet: ”Jättetråkigt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Camilla Kvartoft, programledare tillsammans med Johanna Björkman, advokat, Nadim Ghazale , polis, samt Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
Camilla Kvartoft, programledare tillsammans med Johanna Björkman, advokat, Nadim Ghazale , polis, samt Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.

NÖJE

SVT:s program ”Veckans brott” ställer in resten av säsongen.

Detta på grund av coronakrisen.

– Vi behöver ställa om de personella resurserna och ta dem som jobbar med ”Veckans brott” till nyheterna, säger SVT:s pressansvarige Camilla Hagert.

”Veckans brott” i SVT är ett populärt program hos tv-tittarna. De är inne på sin nittonde säsong och har hittills sänt åtta avsnitt. Men tisdagens avsnitt blir det sista för säsongen. Programmet tvingas ställa in till följd av coronakrisen.

– Det stämmer. De har flyttat alla personella resurser till nyheterna i stället. De kortar säsongen med tre program, säger SVT:s pressansvarige Camilla Hagert.

”Det är en paus för nu”

”Veckans brott” har sänts sedan 2010 och inför den sjuttonde säsongen hoppade kriminologiprofessorn Leif GW Persson, 75, av programmet då det hotades av nedläggning.

– Avsnitt nummer nio blir det sista för säsongen. Det blir tre veckors kortare säsong, säger Camilla Hagert.

Hur ser framtiden ut?

– Det är en paus för nu och vi återkommer i höst. Camilla Kvartoft, 52, hoppar redan nu in i ”Agenda” och hon kommer stötta upp programmet ännu mer.

Efter att Leif GW Persson hoppade av klev tre nya experter in. Johanna Björkman, advokat, John Franco, polis och Christoffer Carlsson, kriminolog och författare. Numera har polisen Nadim Ghazale hoppat in i stället för Franco.

Camilla Kvartoft: ”Det är jättetråkigt”

Programledaren Camilla Kvartoft berättar om pausen av programmet.

– Vi måste gå in och stötta nyheterna. Det är jättetråkigt naturligtvis, men förståeligt med den situationen som råder. Vi har alldeles för skickliga reportrar hos oss helt enkelt, säger hon.

Kvartoft kommer nu att arbeta med ”Agenda” tills ”Veckans brott” återvänder.

– Jag kommer fortsätta med programmet, säger hon.

Sista programmet kommer bland annat att handla om grannsamverkan i sociala medier.

– Vi har haft en toppensäsong. Vi har krönt den med seklets största krimavslöjande kring Palme-mordet. Det kommer vi inte släppa. Vi kommer naturligtvis att fortsätta att bevaka krimfrågor trots att vi går in och stöttar på nyheterna, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE