ASAP Rocky dömd för misshandel i Stockholm

Efter häktningen av ASAP Rocky – stjärnan ställer in sin Sverigespelning

Tyga ställer in spelning i Göteborg

avCornelis Rikken

Flera stora artister hotar med att bojkotta Sverige efter häktningen av ASAP Rocky.

Nu gör rapparen Tyga slag i saken och ställer in sin kommande Sverigespelning.

”Med anledning av händelserna kring ASAP Rocky så har Tyga valt att ställa in sin spelning nu på söndag”, skriver arrangören på Instagram.

Spelningen med Tyga, 29, vars riktiga namn är Micheal Ray Stevenson, skulle ha ägt rum på Trädgår’n i Göteborg nu på söndag den 14 juli.

Nu går arrangören Port Du Soleil ut på Instagram och meddelar att rapstjärnan har valt att ställa in Sverigespelningen med anledning av den pågående häktningen av ASAP Rocky.

”Med anledning av händelserna kring ASAP Rocky så har Tyga valt att ställa in sin spelning nu på söndag”, skriver de på Instagram och fortsätter:

”Vi håller en dialog med Tygas management om nytt datum och återkommer så fort vi får nya besked”.

Konsertbesökare som har köpt biljetter till evenemanget kan vända sig till de olika inköpsställena, men uppmanas samtidigt att avvakta i väntan på nya besked.

1 av 2 | Foto: AP
Tyga.

Slagsmål fångades på video

ASAP Rocky fångades på video när han tillsammans med sitt entourage var i slagsmål med en ung man mitt på gatan i Stockholm tidigare i juli. På filmen ses ASAP Rocky lyfta upp mannen och kasta honom i marken.

Flera personer i rapparens sällskap ses också sparka och slå på mannen när han ligger ner. Enligt åklagaren har mannen också tvingats sy efter att ha fått skärsår på ärmarna, troligen efter att ha skurits med en sönderslagen flaska.

ASAP Rocky har i sina sociala medier sagt att han är oskyldig, enligt hans advokat Henrik Olsson Lilja handlade rapparen i självförsvar.

ASAP Rocky har också publicerat två videoklipp på sin Instagram som visar upprinnelsen till bråket, där den misshandlade personen och en annan man ses följa efter rapparen och hans entourage och också svinga ett par hörlurar i huvudet på ASAP Rockys livvakt.

Kvinnan som filmar hörs också säga att hon och hennes väninna blivit tafsade på av mannen som senare misshandlades.

PODD: Leif GW Persson om ASAP Rocky: En jävla massa overkill

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel och pratar med kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen