Arnold Schwarzenegger hyllar Greta Thunberg

Arnold Schwarzenegger var guvernör i Kalifornien i sju år. Nu avslöjar han att han egentligen ”alltid” hatat politik.

”Politiken kommer i vägen för goda grundprinciper”, säger han till Sky News och passar på att hylla Greta Thunberg.

”Greta är fantastisk”.

Arnold Schwarzenegger, 72, har gjort sig känd som muskelberg, skådespelare och på senare år även politiker i form av guvernör i Kalifornien från 2003 till 2011. Men nu berättar han för Sky News att han ”alltid” hatat politik, och passar i samband med det på att hylla miljöaktivisten Greta Thunberg, 16.

”Greta är fantastisk, hon är ett barn och här är ett barn som säger: ’När du sabbar miljön är det vår generation som kommer att drabbas’, och jag tror att det är ett väldigt övertygande budskap och jag tror att politiker lyssnar”, säger han i en intervju med Sky News.

”Gjorde inte var partiet ville”

Schwarzenegger, som är republikan, utvecklar även vad hans problem med politik är.

”Politiken kommer i vägen för goda grundprinciper”. Han avslöjar även att han ”aldrig gjorde vad partiet ville” under tiden som guvernör i Kalifornien.

Nu lägger han stor tilltro till Gretas miljökamp.

Arnold Schwarzenegger i Terminator 2, 1991. Terminator Dark Fate är enligt James Cameron den direkta uppföljaren till denna film.
Arnold Schwarzenegger i Terminator 2, 1991. Terminator Dark Fate är enligt James Cameron den direkta uppföljaren till denna film.

Bioaktuell med ny Terminator-film

”Naturligtvis kommer jag stötta henne så mycket som möjligt för att få ut hennes budskap”, säger han enligt Sky News.

Arnold Schwarzenegger har tidigare erbjudit Greta att låna hans elbil och när han träffade henne för första gången twittrade han att han blev ”starstruck” av mötet. Förutom att engagera sig i miljöfrågor så är han just nu aktuell med nya Terminator-filmen ”Dark Fate” som har premiär på fredag.

Publisert:

LÄS VIDARE