Dominika Peczynski lämnar ”Expeditionen”

”Jag tyckte det var hemskt”

Dominika Peczynski lämnar programmet ”Expeditionen”.

Till slut blev den tuffa vandringen för mycket för entreprenören.

– Det är så jävla obehagligt med höjderna och man fick för mycket dödsskräck, säger hon till Nöjesbladet.

Entreprenören Dominika Peczynski, 49, lämnar programmet ”Expeditionen”.

– Jag brukar inte avbryta saker mitt i, men alltså det är sjukt höga berg och inget sätt att ta sig härifrån. Du vet att jag inte brukar böla såhär, berättar hon för maken Anders Borg i ett telefonsamtal.

Dominika Peczynski lämnar

Under tidigare avsnitt har Peczynski kämpat med ångest och stress och har indikerat på att hon har velat åka hem. Och efter många pauser tillsammans med sin vandringspartner Stefan Larsson, 55, når de byn Namche i Nepal och möter upp de andra deltagarna. Där tar hon det slutgiltiga beslutet om att åka hem.

– Min rekommendation är att Dominika inte ska gå ett steg till. Hon har varit i jättedåligt skick, och har gjort en jättegrej som har kommit hit. Men hon ska inte gå vidare, säger Stefan Larsson i avsnittet.

”Det blev bara fel”

Dominika Peczynski berättar att det ska bli skönt att slippa vandringen.

– Jag är förvånad över att jag reagerade så negativt. Jag har inte panikångestattacker normalt. Men jag kände det redan innan vi lyfte från Katmandu med den här dödsolyckan. Det blev bara fel, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag har varit konstant skräckslagen sen vi kom. Det ska bli skönt att slippa det.

”Ville hålla oss ovetande”

När Nöjesbladet når Dominika Peczynski avslöjar hon att hon inte alls åkte hem, utan flög till Aten där hon mötte upp sin man.

– Jag åkte till Aten och gick upp för Akropolis. Det var lite mer på min nivå, säger hon.

Entreprenören menar att det inte var så lätt som hon hade väntat sig. Hon passar även på att skicka en känga till produktionen.

– Teamet ville hålla oss lite ovetande, de ville ha naturliga reaktioner. Men jag vill gärna veta att det var fem broar till exempel. Då kanske jag inte hade gått över den första, säger hon och fortsätter:

– Det kom lite oannonserat och vissa hanterar det bättre än andra. Jag hanterar inte överraskningar utan föredrar att veta.

”Expeditionen” visas torsdagar klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I nionde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” gästar Youtube-profilen Mauri Hermundsson. Linn och Bea avslöjar att en bonde blivit hjärtekrossad efter inspelningen.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE