Väder-Lasse har blivit pappa

Glädjetårarna i tv: ”Min nya livskärlek”

Publicerad:
Lasse Rydkvist med dottern Nora.
Foto: TV4
Lasse Rydkvist med dottern Nora.

NÖJE

TV4-meteorologen Lasse Rydkvist har blivit pappa.

I ”Nyhetsmorgon” visar han upp dottern Nora och kan inte hålla tårarna borta.

– Jag inser nu att precis som mitt barn så gör jag också saker för första gången som pappa, det är helt otroligt, säger han.

Hon föddes på söndagen strax efter lunchtid. I TV4:s ”Nyhetsmorgon” kan tv-meteorologen Lasse ”Väder-Lasse” Rydkvist inte hålla glädjetårarna borta när han visar upp dottern för tv-tittarna. Och tårarna smittar även av sig i tv-studion.

– Lilla skatten ligger faktiskt här nere, säger han i programmet och visar upp dottern som han har i sin famn.

– Det blev en liten Nora. Lilla tjejen ligger här och tar det lugnt just nu.

Foto: TV4
Lasse Rydkvist.

”Min kära sambo har kämpat”

Det är Väder-Lasses och sambons första barn.

– Det är fantastiskt surrealistiskt och jag är helt blown away av min nya livskärlek som kom igår 12.25. Fantastiskt arbete av min kära sambo som har kämpat, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Födseln och sambons graviditet har varit känslosam. Och glädjetårarna kom flera gånger under förlossningen. Och så igen efteråt.

– Jag blir ju rätt känslomässig och inte minst kring det här. Jag har gråtit till och med till vissa filmer som är rätt korkade, säger han.

Så fort han kom ut ur förlossningssalen kom tårarna igen.

– När jag kommer ut så vänder jag mig om och ser på dörren som jag precis har öppnat och stängt och så bryter jag ihop och börjar gråta.

Gråter i tv-studion

En sjuksköterska reagerar över Lasse Rydkvists tårar och frågar om det hänt något.

– Jag säger att jag inser nu att precis som mitt barn så gör jag också saker för första gången som pappa, det är helt otroligt, säger han.

Lasse Rydkvist berättar mellan tårarna och ”Nyhetsmorgons” programledare Martin Järborg och Maria Forsblom smittas av känslorna.

– Du får mig att börja gråta snart, jag känner igen mig så mycket i det där, det är en väldigt speciell tid, säger Martin Järborg.

– Jag skulle säga det, det är inte bara du som gråter, jag sitter också och du också Martin, säger Maria Forsblom i sändningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE