Marie Fredriksson hyllas med helkväll i SVT

Kollegorna samlas för hyllningsshow

Marie Fredriksson har hyllats av fans i Sverige och världen.

Nu arrangerar SVT en helkväll till sångerskans ära.

– Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik, säger Christina Hill, programchef på SVT i ett uttalande.

Marie Fredriksson dog i början av december och sörjdes av hela Sverige.

SVT sände en extrainsatt repris av det avsnitt av ”Tack för musiken” där artisten gästade, men berättar nu att man följer upp med ännu en specialsatsning för att hylla sångerskan.

”I samband med hennes bortgång vill SVT fånga upp det stora engagemanget och kärleken hos svenska folket genom att för första gången göra ett hyllningsprogram som både är en retrospektiv över Maries liv och karriär, och en konsert där artistvänner och musiker tolkar och framför hennes musik”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

– Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik. Hon och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan genom Roxettes succétåg genom världen, och Maries egna låtar spelas än idag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef på SVT i ett uttalande.

Kattis Ahlström leder sändningen från Stora teatern i Göteborg med Per Gessle och andra artister som jobbat med Fredriksson, samt kapellmästare Christoffer Lundquist, mångårig musikant i kretsen av Roxette.

”Såg upp till henne”

Agnes Carlsson, Eva Dahlgren, Linnea Henriksson, Petra Marklund, Lasse Lindbom och Maja Ivarsson är några av dem som kommer medverka.

"När jag var ung fanns det bara en enda cool brud med läderjacka och blonderat hår att se upp till, det var Marie Fredriksson. Hon visade att det var möjligt", säger The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson i ett pressmeddelande.

”En kväll för Marie Fredriksson” sänds i SVT1 lördag 25 januari 2020 kl 21.00-22.30.

Publisert:

LÄS VIDARE