Mejla

Magnus Sundholm

Hollywoods kändisar känner ingen flygskam

Magnus Sundholm om privatjetshysterin

Här lämnar ASAP Rocky Arlanda i en privatjet 2019.
Här lämnar ASAP Rocky Arlanda i en privatjet 2019.

NÖJE

HOLLYWOOD. Hemma har jag kompisar som slutat flyga för att rädda miljön.

Här är det som om rekordtorkan inte tänt ett enda ljus.

Hollywood använder privatjet för minsta lilla skönhetsgrej.

En modeshow under Paris fashion week?

Ett privatflyg står startklart på Los Angeles internationella flygplats för den 24-åriga kändisen, hennes makeupartist och ett par andra assistenter.

Hon ska inte ens gå catwalken. Hon är bara ditbjuden för att ge stjärnglans och sitta i första raden.

För kostnaden och hennes lön står dels showen, dels kändisens sponsor inom modeindustrin.

I Beverly Hills arbetar Brad Pitts favorit-dermatolog, Christina. Hon uppges locka Sigourney Weaver att regelbundet ta privatplan från New York eftersom ”ingen erbjuder bättre kemisk peeling än Christina”.

Efteråt, när ansiktet är högrött från behandlingen, går det såklart inte att sitta med kreti och pleti uppe i luften. Därav det specialchartrade planet som drar från kust till kust.

Andra flyger in för att i samma stadsdel hoppa på den senaste trenden med läpplyft. Det görs genom ett litet snäpp under näsan. Resultat drar upp överläppen, blottar en del av framtänderna och gör – enligt insatta – att man ser yngre ut.

Demi Moore visar just nu upp den konstgjorda looken på instagram.

Den tidigare trenden, den med ankläppar, är numer lika död som dvd-skivor.

Men varje gång en grej försvinner dyker en ny upp.

Just nu är det också skytteltrafik i luften till Mexiko. På en klinik ett par timmar söder om gränsen specialiserar man sig på att avlägsna hudbristningar på bröst och rumpa.

Många tycks resonera att om sånt går att fixa går det före miljön.

Hela branschen tycks för övrigt ha glömt tidigare debatter, larm och löften om bättring.

Från en kollega hör jag om en skådis i Brasilien som flög till Paris för en dags klädtest, och sen tillbaka. I filmen går han omkring i särk.

Nyhetssändningar vittnar om en rekordtidig start på säsongen för gräs- och skogsbränder.

Under tiden drabbas vi av nya rapporter om hur naturen omkring oss skiftar. Just nu är vattenbeståendet i Kalifornien så lågt att ett kraftverk i norra Kalifornien tvingats stänga eftersom vattennivån är för låg för att kunna generera elektricitet.

Nyhetssändningar vittnar om en rekordtidig start på säsongen för gräs- och skogsbränder. Allt är knastertorrt. De senaste tolv månaderna är de sjunde regnfattigaste sedan mätningarna inleddes för 144 år sedan.

I skrivande stund bekämpas 71 bränder i västra USA.

I norra Europa ger folk upp den årliga Greklandssemestern av hänsyn till klimatet.

Om ändå Hollywoodkändisar kunde haka på den trenden. 

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Veckans:

  • Försäljning: Angelina Jolie vill göra sig av med sin andel i sitt och exmaken Brad Pitts vingård Miraval i Frankrike. Hon förklarar att hon inte längre vill vara hans ”ofrivilliga affärspartner”.
  • Bakslag: Covidsmittan stiger i Kalifornien, framför allt bland dem som vägrat vaccinera sig. Nu har munskydd inomhus återinförts på obestämd tid.
  • Läskigaste: Vattennivåerna i Kalifornien bara sjunker. Vi har redan uppmanats att hushålla med vattnet, men flera forskare hävdar att det inte räcker. Det pratas nu om ransonering.
  • Trend: Popsångerskan Lizzo och modellen Ashley Graham går i bräschen för bättre villkor för storväxta resenärer. I New York Post kallas deras initiativ för ”fettvänliga semestrar”.
  • Meritlista: Britney Spears nya advokat, Mathew Rosengart, har tidigare representerat Steven Spielberg, Ben Affleck, Sen Penn och Eddie Vedder. Nu är frågan om Rosengart rår på förmyndarskapet som popstjärnan levt under i 13 år.
  • Hyllning: Det var inte i går Nicolas Cage skördade positiva recensioner. Men med ”Pig” – filmen där en ensamvarg till tryffeljägare får sin gris stulen – ser ut att vända trenden.

Av: 

Magnus Sundholm

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hollywood

USA

Kändis

Klimatförändringar