TV4:s största live-satsning någonsin: ”Mästarnas mästare” – för artister

Nöjesbladet avslöjar kanalens nya program

TV4 gör "Mästarnas mästare" för artister 00:31
NÖJE

TV4 jagar kända artister till sin nya lördagsunderhållning.

Kanalen vill hålla musiktävlingen hemlig – men Nöjesbladet kan avslöja den nya jättesatsningen.

– De beskriver programmet som ett ”Mästarnas mästare för artister”, säger en uppgiftslämnare.

Foto: Thinkstock

Glöm ”Idol”, ”Let’s dance” och ”Talang”. Tänk i stället ett ”Så mycket bättre”, men live.

TV4 gör allt för att hålla programsatsningen hemlig, men Nöjesbladet kan avslöja att kanalen just nu jagar åtta folkkära artister som deltagare. Internt pratas det om programmet som TV4:s största live-satsning någonsin.

Ska göra covers på världshits

– De beskriver programmet som ett ”Mästarnas mästare för artister”, säger en uppgiftslämnare.

Tävlingskonceptet bekräftas av flera källor.

TV4 vill ha med väletablerade och kända artister. Tanken är att de ska sjunga egna nya versioner av några av världens största hits. Utmaningen för artisterna ligger i att de ska tävla i andra genrer än de är kända för och coachas i att framföra olika typer av musikstilar.

Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare ska låtarna också varje vecka släppas till streamingsajterna direkt efter att programmet sänts, precis som i ”Så mycket bättre”.

Direktsänd musiktävling

Flera källor bekräftar att ett produktionsbolag just nu är i färd med att kontakta artister för att värva så kända namn som möjligt.

– De ringer runt överallt, till skivbolag, management, artister, för att se vilka som kan vara intresserade. Men det är alltid svårt med ett nytt program som man inte vet något om, det kan ju bli både succé eller flopp, säger en person med god insyn.

Det nya programmet ska direktsändas med studiopublik i TV4 hela våren. Premiären är planerad till lördag den 17 mars, veckan efter att konkurrenten SVT avslutat sex veckors sändningar av Melodifestivalen.

TV4:s program är planerat i sju avsnitt med final lördagen den 5 maj, också det veckan innan SVT sänder sin andra stora publikdragare efter Melodifestivalen, finalen i Eurovision song contest.

Nöjesbladet har varit i kontakt med TV4 för en kommentar. 

– Jag har ingen information att ge kring dessa uppgifter, säger Jennifer McShane, kommunikationschef på TV4 och Bonnier Broadcasting. 

ARTIKELN HANDLAR OM