Paolo Roberto kapad – av viktminskningsföretag: ”Ska stämma skiten ur dem”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Paolo Roberto har blivit kapad på Instagram – med reklam för viktminskningspreparat.

Nu ska han ”stämma skiten ur dem”.

– Vi jobbar så hårt för hans varumärke, det är absolut inte sådant här skit han ska behöva stå för, säger exfrun och vd:n i hans bolag, Lena Arrelöv.

Träningsprofilen och entreprenören Paolo Roberto, 49, varvar sina inlägg i sociala medier med att antingen slå ett slag för sin restaurang- och matverksamhet eller sin idoga träning där han förespråkar ett hälsosamt liv utan genvägar.

Nu rasar Paolo i ett inlägg på Facebook på grund av att ett företag använder honom i reklam för ett viktminskningspreparat och mycket fräckt har förfalskat hans Instagram-profil så det ser ut som att Paolo har skrivit inlägget.

”Extra retsamt”

”Någon som använder mig i reklam här på FB! Är det någon som vet vilka dom är? Ska stämma skiten ur dem! Extra retsamt att det är något jag verkligen inte står för!”.

Annonsen visar en man med stor mage och två bilder på Paolo där han står i bar överkropp och spänner sina muskler.

– Paolo och jag håller på att grotta i det här just nu. Vi ville lägga ut det här direkt för att medvetandegöra problemet, säger Paolos exfru Lena Arrelöv som också är vd i hans företag och förklarar att Paolo i skrivande stund sitter på ett flygplan och inte går att nå.

1 av 3

”Jobbar så hårt”

Hon säger att det här går stick i stäv mot vad Paolo förespråkar.

– Vi jobbar så hårt för hans varumärke, det är absolut inte sådant här skit han ska behöva stå för, säger hon vidare.

Det här är första gången Paolo har råkat ut för den här typen av bluffannonser. Men många svenska kändisar har utnyttjats av framför allt viktminskningsföretag genom åren, däribland Lotta Engberg, Linda Lindorff, Anne Lundberg och Sanna Nielsen.

Så sent som i vintras rasade även Kristin Kaspersen då ett företag använde hennes namn och bild i reklam för bantningspiller. De ska även ha hittat på flera citat från henne.

”Sådana piller är något jag absolut inte står för. Därav blev jag förbannad”, skrev Kristin på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM