”Jag har fortfarande inte fattat att jag vunnit”

NÖJE

Läs hela chattet med schlagervinnaren Elena

Foto: En överlycklig schlagervinnare.

Elena säger: Hej alla goa och glada svenskar!

Anonym säger: Hej Elena. Hur kändes det att vinna?

Elena säger: Det kändes otroligt! Det var jätteroligt, och jag har fortfarande inte fattat att jag har vunnit...men det var en himla känsla.

Frida säger: Hej Elena!

Vad motiverade dig att börja sjunga? Blev du vän med någon av de andra som deltog? Isåfall vilka? Kram!

Elena säger: Jag var väldigt sprallig när jag var liten, och redan när jag var 8 år så drömde jag om att bli sångerska. Vän blev jag först och främst med Martin Stenmarck, Kiara från Malta, Javine från England. Wig Wam från Norge. Och killarna från Serbien Montenegro. Och Konstantin från Cypern, han har jag känt länge.

Becca säger: Ska du satsa internationellt nu?

Elena säger: Självklart kommer jag försöka slå internationellt, jag kommer arbeta väldigt hårt, och jag hoppas min dröm slår igenom.

Cresti säger: Hejsan, hur var det att tävla? Mycket nervös innan du skulle gå upp på scenen?

Elena säger: Jag var inte så nervös eftersom jag uppträder väldigt ofta...men lite pirrigt kändes det, jag menar, det är runt 200 miljoner som tittar.

Sara säger: Hur kan du säga något så dumt att "utvik hör till jobbet och är ngt man får tåla?

Elena säger: Jag har aldrig sagt att man får tåla det, men det tillhör ju jobbet när vissa journalister, poå vissa tidningar vill göra intervjuer och fotografera. Men jag rekommenderar inte människor att ta av sig kläderna om de inte vill det. Jag har inte gjort det förrän jag kände mig bekväm i mig själv. Och så avklätt är det inte när man står i top och shorts...man är ju ändå klädd i bikini varje sommar.

Anonym säger: Hur känns det att tävla för Grekland och bo i Sverige? Är det inte kluvet?

Elena säger: Det kändes kluvet för tre år sedan ungefär, men nu har jag äntligen insett att jag har två hemländer och jag är stolt att kunna dela den svenska och grekiska kulturen i mitt liv.

Judy säger: Hej Elena! Jag har haft din låt på hjärnan hela veckan och nu vill jag veta vad din favoritlåt eller favoritartist är.

Elena säger: Oj, jag har många favoritartister, men det jag har i huvudet just nu är alla låtar som var med i Eurovision, jag drömmer fortfarande om dem.

Peter säger: Hej!

Om du fick sjunga för Sverige skulle du valt en engelsk låt eller svensk?

Elena säger: Jag hade sjungt på engelska, men jag hade velat att musiken skulle ha nordiska influenser.

Anonym säger: Vad var det första du sa när du vunnit?

Elena säger: ”Det är inte sant!” (skratt) Sen fortsatte jag skrika ”Yes, yes, yes”!

Peter säger: hur håller du din kropp så fit? Tränar du mycket?

Elena säger: Jag tränar inte överhuvuvdtaget...jag höll på med Pilates ett tag, men i princip så är min kost väldigt bra. Men jag är faktiskt inte trådsmal, det finns lite hull runt magen.

Kale mera säger: Vad tycker du om arrangemanget i Kiev?

Elena säger: Arrangemanget var bra, ett fantastiskt jobb av produktionsteamet. Men på arenacluben - mötesplatsen för alla artister, deligationer och fanclubs - där var det svårt att komma in för de hade så hög säkerhetsbevakning. Men generellt sett var det bra.

Anna säger: Hej, heter du Elena eller Helena?

Elena säger: Jag heter Elena, men på grund av Eurovision-lanseringen så lade vi dit ett ”H” så att folk skulle kunna uttala namnet rätt.

Anonym säger: Vad tyckte du om låtarna i årets Schlaget-EM? Följde de någon viss trend eller så?

Elena säger: Efter Turkiets bidrag 2003 så föddes den nya trenden att det skulle vara mer folklore, varje land skulle representera sin musik på ett traditionellt, men trendigt sätt.

Alexander säger: Hej Elena! Vad har du för planer inför sommaren nu? Jag antar att de blir en aningen stressigt?

Elena säger: Det kommer bli väldigt stressigt, men jag kommer vara till Sverige fram till 10 juni. Under de närmsta dagarna kommer det läggas upp en plan. Men jag är väldigt glad att vara här, jag kommer att vara med i ”Sommarkrysset” på Gröna Lund, och på Bingolotto på söndag och så blir det fler intervjuer.

Elena säger: Tack så hemskt mycket för alla frågor! Jag hoppas vi syns på nära håll! Puss och kram!