Stövelskaften ska vara höga

NÖJE

Fråga: Hej! Jag undrar hur höga stövlelskaften ”ska” vara i höst? Ska de sluta alldeles under knäna eller på vaden? Och hur länge tror du att trenden håller i sig? Hade tänkt att satsa på ett par stövlar som jag kan ha ett antal säsonger och vill gärna ha ett par med höga skaft. Kan du tipsa mig om bra inköpsställen för stövlar runt 2000 kronor.

Mvh Bea

Stylisten svarar: Stövelskaften varierar, men trendigast är de som slutar strax nedanför knät. De ”ska” ha rundad tå, vara i någon brun eller beige nyans och får gärna ha hög, bred träklack.

Annars är självklart ett par svarta stövlar alltid klassiskt. Om du inte vill ha hög klack kanske du kan prova ett par i ridstövelstil med låg klack och snygga spännen nedtill. Rizzo har några fina stövlar nu, annars Scorett eller välsorterade mindre skoaffärer som har olika märken. Bor du i Stockholm kan du gå till CC Skor i Sturegallerian.

Stöveltrenden har sedan några säsonger hållit i sig, och är i höst extra stark. Men det är svårt att veta hur länge just ”årets stövlar” håller i sig. Jag har sett en del visningar för våren och där har det förekommit en hel del stövlar, så jag tror det kan vara ett bra köp. Lycka till och happy shopping!

Hulda

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode