Här griper de Pete Doherty

NÖJE

Exklusiva bilder – stjärnan i handbojor efter heroinskandalen

1 av 5 | Foto: SLOG TILL I NÄRBUTIKEN The Sun, Englands största tidning, publicerar bilder på när Pete Doherty injicerar heroin i ett sovande fan. Samma morgon grips han - i sin lokala närbutik.

LONDON

Här grips Pete Doherty av polis misstänkt för att ha injicerat heroin i en ung flicka.

- Han verkade inte alls bekymrad, säger en anställd i närbutiken där polisen slog till.

Fredagen den 28 april publicerade Storbritanniens största tidning bilder där Pete Doherty under en fest injicerar heroin i en ung kvinna som ligger utslagen på golvet.

Samma morgon kom Babyshambles-sångaren som vanligt till en närbutik nära sitt hem i norra London.

"Var inte bekymrad"

Tidningen Sunday Mirror har kommit över bilder från affärens övervakningskameror.

- Jag sa till Pete att det var allvar den här gången, att bilderna skulle ge honom mycket trubbel. Men han sa att han poserat för bilden och att allt var i sin ordning. Han verkade inte alls bekymrad, säger en anställd i butiken, där Doherty är stamkund.

Leds ut ur butiken

När han betalar stiger två poliser fram.

- Är du Pete Doherty? frågar den ena.

Några sekunder senare är han fängslad med handbojor. På den sista bilden leds Pete Doherty ut ur butiken till en väntande polisbil.

Den 27-årige rockartisten dömdes i mitten av april till att ha övervakare i två år. Samma dag greps han på nytt för narkotikainnehav.

Några dagar senare lade polisen till misstankarna om att han injicerat heroin i den 21-åriga kvinnan. Doherty själv har sagt att han enbart tappade henne på blod till ett konstprojekt.

Moss betalar räkning

Han löper nu en betydande risk att dömas till ett långt fängelsestraff.

Pete Doherty ska senare i veckan läggas in på ett behandlingshem i London för sitt svåra narkotikamissbruk, skriver Mail on Sunday. Enligt tidningen har ex-flickvännen Kate Moss lovat att betala räkningen.

Då greps han också

Tidigare artiklar:

Jens Kärrman