QX gaygala

Tårar och ilska på årets gaygala

Av: 

Rebecka Ljung

NÖJE

Vinnaren Silvana Imam: ”Det slog slint”

QX-galan är en fest full av kärlek, stolthet och andra starka känslor.

I går blev det både glädjetårar och ilskevrål från prisade Silvana Imam.

– Det är på riktigt för mig, säger rapparen.

”Tack gud, jag är homo! Om jag hade vetat för tio år sen att jag skulle stå här, skulle jag ha kommit ut mycket tidigare.”

Så inledde Årets homo/bi/trans sitt tacktal under QX-galan på Cirkus i Stockholm i går kväll.

Titeln kneps av rapparen Silvana Imam, 28, som släppte ep:n ”När du ser mig – se dig” förra året. Det betyder mycket för henne att vinna just på QX:s årliga gala.

”Sjukt stort”

– Jag är överlycklig! Det känns helt sjukt stort! Gaycommunityn är som att vara hemma. Jag jobbar stenhårt för det här varje dag, men priser är inget jag tänker på. Jag är en aktivist, säger artisten till Nöjesbladet.

Silvana Imam var den pristagare som visade mest spontana känslor på scenen. Hon hann både bli lyckligt tårögd och vråla till av ilska under sitt tal. ”Ut med rasisterna, okej?”skrek hon i mikrofonen.

Känsloutbrottet berodde på en tidigare galahändelse, då en person i publiken buade ut gästen Dario Idzakovic - mediekänd för att ha avbrutit en SD-valvaka i Malmö.

Hörde den trångsinta personen

– Jag är inte den som håller ett tal jag har memorerat. Eller, jag hade skrivit ner, men tappade bort mig, och så hörde jag den trångsinta personen där uppe. Då slog det slint. För det är på riktigt för mig. Jag kan inte vara i samma byggnad som en sverigedemokrat, säger Imam.

När galan ebbade ut var det ändå en glad artist som kramades med vänner och bekanta. Programledaren Sissela Kyle, tillbaka efter nio år med andra uppdrag, kallade Imam för mäktiga ”ett lesbiskt nirvana”.

”Vill ge henne allt”

Beatrice Eli, som blev snuvad på priset för Årets svenska låt av Molly Sandén, gav flickvännen både grattiskramar och pussar på Cirkus.

– I kväll ska jag fira med mina vänner och bjuda min flickvän på allt hon vill ha i världen. Jag vill ge henne allt hon vill ha varje dag. Jag älskar henne så himla mycket, säger Silvana Imam.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

QX gaygala

Silvana Imam

Sissela Kyle