Melodifestivalen 2015

Läsare: Detta är en katastrof

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Nya appen i Melodifestivalen skapade raseri

Den nya appen har väckt stort raseri i sociala medier.

Många tittare hann inte ladda ner den och få den att fungera före Molly Pettersson Hammars bidrag.

”Nya röstningssystemet blev Mollys fall”, lyder ­flera kommentarer.

Almenäs.

Almenäs.

”Vilken katastrof! Molly åkte ut för att ingen han ladda ner appen innan låten var slut! Katastrof Svt!!!”, skriver läsaren Rickard Holmdahl i Nöjesbladets direktrapportering,

”Nya röstningssystemet blev Mollys fall, hemskt! Klart det tar tid att hämta appen och förstå sig på allt, och då var hennes bidrag över...”, skriver användaren Gabbe Persson på Twitter.

”Fattar NADA”

Och väldigt många håller med.

”Det var inte bara jag som hade problem med att ­hjälpa Molly vidare till Globen. Fattar NADA av ­appen” är en av många liknande kommentarer som Nöjesbladet fått in under lördagskvällen.

”Innan appen var installerad och man var registrerad hade redan låt 1 & 2 passerat! SVT offrade Molly” och ”Fick inte i gång appen när molly sjöng, så värdelöst”, löd bara några av alla ilskna inlägg från på Twitter och Instagram.

”Men Molly hade väl förtjänat ett bättre öde va?”, skriver TV4-profilen Jessica Almenäs på Twitter.

”Sitter i chock”

På Molly Pettersson Hammars Instagramkonto dundrar kommentarerna in i hög fart.

”Jag sitter fortfarande i chock hemma i soffan. Ingen hinner väl ladda ner en app och registera sig på två minuter” och ”Man hann inte ens ladda ner appen för att rösta innan du sjungit klart”, skriver flera av hennes följare i hopp om att trösta efter sjätteplaceringen.

Så fungerar SVT:s app

Du kan rösta gratis upp till fem gånger på varje bidrag i realtid. Då måste du klicka på hjärtat i appen intensivt under bidraget och få det att växa. Hjärtröster är lika mycket värda som röster med telefon eller sms.

Det går också att genom appen (mot kostnad) enklare rösta via telefon och sms.

I appen kan man se hur kompisar har hjärtröstat på varje bidrag (kräver att du kopplar ditt användarkonto till Facebook eller Google+) och följa ställningen mellan bidragen enligt hjärtrösterna. Man kan också tippa resultaten vecka för vecka.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

SVT, Sveriges Television