Theyouway ♥ Elin Skoglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Elinskoglund.com

NÖJE

The you way har fått en pratstund den 19-åriga Göteborgstjejen Elin Skoglund som driver en modeblogg under egen domän. Elin delar sina kloka tankar kombinerat med finfina  stiltips – därför är hon veckans bloggare som vi gillar lite extra just nu.

Beskriv din stil.

– Min stil har varierat väldigt mycket de senaste åren men nu har jag landat ungefär där jag vill vara. Jag ligger någonstans mellan stilren, klassisk och tuff. Mitt mål är att alltid se fräsch och välvårdad ut. En vanlig dag på jobbet kan jag ta på mig mina vardagsklackar, trenchcoat, vida kostymbyxor och en skjorta. Jag gillar enkelhet. 

Har du några stilikoner?

– Jag inspireras från alla hörn och håll. Tidningar,  bloggar och min omgivning i allmänhet. Men de jag kikar in lite extra på måste vara Anine Bing för att hon alltid lyckas se så förbaskat fräsch ut.  Sincerely Jules för att hon är allt man vill vara och Olivia  Palermo för att hon är innebörden av ordet perfektion.

Vad är den största tjusningen med att  blogga?

– För mig har det alltid varit för att min blogg är en plats för mig. En plats där jag kan skriva av mig och utvecklas som person. Jag har under alla år jag  bloggat skrivit väldigt personligt och det har gett resultat genom att jag fått en väldigt personlig kontakt med många av mina läsare. Det är häftigt att mina läsare har ett sådant stort förtroende för mig, så stort att de kan skriva långa  mail och fråga mig om råd om olika saker. Jag älskar det!

Har du något mål med bloggen?

– Mitt mål med bloggen är att den ska leda mig till häftiga saker i livet. Vilket den redan har gjort. Den har givit mig ett jobb som redaktör på Nouw där jag redan jobbat i ett år, givit mig möjligheten att träffa många nya människor och jag har verkligen  vuxit som person. Lärt mig av mina misstag och lärt mig att stå upp för mig själv.

Vilka är dina favoritmärken?

– Klädmärken har egentligen inte varit något jag hyst intresse för förr i tiden. Det är först nu på senare år som vissa märken verkligen får mig att bli pirrig i magen. Acne, Chanel, Filippa K, Louis Vuitton och Céline är absolut några av favoriterna. För enkelheten och att de ger känslan av exklusivitet.

Hur viktigt är mode för dig?

– Väldigt viktigt. Mode ger oss alla chansen att uttrycka oss, uttrycka vem man är och vad man står för. Utan mode hade mycket vart tråkigt. Bloggvärlden hade förmodligen inte vart där den är idag - det är häftigt hur mode kan ge många stora möjligheter i livet. Sedan älskar jag att shoppa. Jag älskar känslan i kroppen ett nytt plagg ger en.

Hur tänker du kring modetrender?

– Det är fascinerande hur modetrender faktiskt kan berätta för alla människor att det är  okej att bära det plagget. Att modetrender återupplivar gamla plagg och assessorer. Jag påverkas absolut av vad som är trendigt och inte. Det gör nog vi alla. Oavsett om vi vill eller inte. Det är kul - mode kan vara exakt det du vill att det ska vara. Och vem som helst kan skapa en trend om man nu vill det.

Om du fick byta garderob med någon, känd som okänd, vem skulle det vara och varför?

– Blair Waldrof kanske? Hon har nog alla plagg man någonsin velat ha.

Vad lägger du helst pengar på i klädväg?

– Jag är en småshoppare. Jag kan gå och shoppa lite varje dag och det jag älskar att köpa är tröjor i alla dess slag. Tjocktröjor, skjortor, blusar etc. Men något jag verkligen älskar att lägga pengar på är skor. Jag har nog fler än vad jag har fingrar och tår.

Vad är ditt favoritplagg i garderoben?

– Får man bara säga ett? För jag älskar alla mina basplagg även fast jag hatar att köpa och lägga pengar på de. Basplagg är nyckeln till en lyckad garderob enligt mig.

KLICKA HÄR för att se mer av Elins garderob! Glöm inte heller att gilla Theyouway (extern länk) på Facebook för att ta del av fler spännande modeprofiler, tips och tävlingar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN