DeDe tar över efter diskning

1 av 2 | Foto: HAR NIO DAGAR PÅ SIG DeDe Lopez rycker in när Nathalie Family diskas på grund av sin ålder. Trots att hon bara har nio dagar på sig att repa in låten är hon inte orolig.
NÖJE

Nu är det klart vem som tar över efter diskade Nathalie Family.

Artisten DeDe rycker in när det är nio dagar kvar till Melodifestivalens första delfinal.

- Det ska nog går bra, jag lärde mig en japansk låt på en vecka en gång.

DeDe, eller Denise Lopez som hon heter, är nyss hemkommen från Thailand. Förvandlingen från utvilad semesterfirare till stressad Melodifestivaldeltagare gick på bara några dagar.

SVT meddelade på tisdag förmiddag att Nathalie Family som skulle ha framfört "Someone, somewhere, someday" diskas på grund av sin för låga ålder. Några timmar senare inleddes jakten på hennes ersättare.

"Bestämde mig fort"

- Jag fick låten budad till mig på tisdagskvällen och låg och lyssnade på den hela natten. Jag bestämde mig fort, för jag tycker att låten är bra. Men det är många kockar så det tog ett litet tag innan det blev helt bestämt, berättar hon.

Hon känner inte diskade Nathalie men hon tänker på henne.

- Hade jag varit i den åldern hade jag varit jätteledsen. Men allting har sin gång och av något ont kan det komma något gott, säger hon.

DeDe har tidigare haft hitar som "Party" och "Everybody". Hennes nya album är redan inspelat och ges ut i vår.

Japanska på en vecka

- Det kändes som om "Someone, somewhere, someday" passade mig. Det är viktigt att den passar in på mitt album, jag kommer att behöva ta bort en låt för att lägga till den här.

Nu har hon lite mer än en vecka på sig att lära sig låten och repetera in ett uppträdande. Men hon är inte allt för orolig.

- En gång hade jag en vecka på mig att lära mig en låt på japanska. Den framförde jag sedan för 22 miljoner japaner i direktsändning. Så det ska nog gå bra.

Sofia Larsson