Kalle Moraeus om svåra skilsmässan: ”Det var obegripligt”

Reporter: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Kalle Moraeus har varit skild sedan 2014.

Nu berättar han om den svåra tiden.

– Man skiljer sig inte bara från en person, man skiljer sig från precis hela jävla livet, säger han i ”Renées brygga”.

I mars 2014 meddelade Kalle Moreaus att han och dåvarande hustrun går skilda vägar.

När artisten, tre år senare gästar TV4:s ”Renées brygga” berättar han för programledaren Renée Nyberg om den uppslitande skilsmässan.

– Man skiljer sig inte bara från en person, man skiljer sig från precis hela jävla livet. Det tar tid att hämta sig från en sån sorg och en sån omstörtande förändring i livet. Och det slog ner som en… Det kan man inte veta, säger Kalle Moraeus i programmet.

– Du skiljer dig från rutiner och traditioner som man har i en familj, att man gör samma sak vid samma tidpunkt varje år. Helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv. Nu när det gått så många år kommer de som skiljer sig till mig för man har varit nere i helvetet, man kan ta guidade turer: ”Här ligger det och här ligger det”.

Under tiden efter skilsmässan fortsatte han jobba. Han berättar att han ena stunden stod på scen och skämtade med publiken, för att senare brottas med sina egna problem.

– Jag stod på Intiman och spelade show tre kvällar i veckan och berättade roliga historier samtidigt som man gick av och försökte få luft i lungorna. Det var obegripligt. 

”Blir så jävla bekväm”

I programmet får han frågan vad han skulle ge för tips till den som går igenom en skilsmässa.

– Folk är väldigt rädda för att vara ledsen. Man får inte stänga inne sorgen utan man måste acceptera den, och leva igenom den. Det är inget farligt att vara ledsen och ha ont. Men det är jobbigt. Dt tar tid med sorg. de säger att det ska ta tre år, och det gör det, säger Kalle Moraeus som i dag mår bättre.

– Jag har varit ute ur tunneln för länge, längesen. Och tyvärr blir man så jävla bekväm av att leva själv.

Han berättar att det är lugnt med kärlekslivet, men Renée Nyberg menar att det borde finnas många beundrare som är intresserade av honom.

– Det kan jag inte påstå riktigt. Nej, det vet jag inte riktigt. Ja, lite kanske, säger han efter viss övertalning av Renée Nyberg.

Hon frågar hur Moraeus är att leva med.

– Jag är nog ganska surgubbe. Sur och vrång och lite tyst.

Nöjesbladet har sökt Kalle Moraeus.

”Renées brygga” sänds på TV4 och TV4 play på onsdagar klockan 20:00.

Publicerad: