Linda Lampenius galna natt – dissade både Monacos prins Albert och David Hasselhoff

1 av 4 | Foto: Karin Törnblom / IBL
Linda Lampenius.
NÖJE

Dåvarande prins Albert av Monaco ville bjuda Linda Lampenius på middag efter en av hennes spelningar.

Men violinisten dumpade honom i sista stund.

Timmar senare dissade hon även David Hasselhoff.

– Mentalt var jag tio och fysiskt var jag 28, säger Lampenius om den galna natten i podden ”Bastusnack”.

1999 gästade Linda Lampenius, violinist och konstnär, ett avsnitt av ”Baywatch”, en av tidernas mest framgångsrika tv-serie.

Hon axlade rollen som den fiolspelande karaktären Ariana. I podcasten ”Bastusnack”, som leds av David Granditsky, berättar Linda Lampenius att hon dissade seriens dragplåster David Hasselhoff på fyllan – och trodde av den anledningen att hennes gästroll var hotad.

Bara timmar före hade hon även dumpat en intet ont anande prins Albert.

Den galna natten tog sin början i Monaco. Sommaren 1998 uppträdde hon för dåvarande prins Albert av Monaco och furst Rainier. Lampenius bjöd på ett par klassiska nummer ackompanjerad av La Scala-operans orkester, enbart ditkallad för hennes skull. Efteråt var tanken att hon skulle äta middag med prins Albert. Men Lampenius hade råkat dubbelboka sig och fick bråttom iväg.

– Det sa jag inte förrän jag var på plats och precis innan. Det gör man ju inte! Mentalt var jag tio men fysiskt var jag 28, säger Linda Lampenius ångerfyllt i ”Bastusnack”.

”Jag blev jättefull”

När hon blev tillsagd att sätta sig bredvid prins Albert vid middagsbordet vände hon i stället på klacken.

– Jag kommer fram och niger, hälsa på fursten och prins Albert, sedan säger de att jag ska sätta mig bredvid Albert men jag säger ”förlåt, jag måste dra”, tar min fiol och springer över slottsgården.”

Hon bytte kläder i taxin och genomförde sedan den andra spelningen med ett rockband. Efteråt drack hon bubbel med rockbandet på sitt lyxiga hotellrum – när det plötsligt knackade på dörren.

– Jag drack nästan ingenting, men jag var ätstörd och behövde inte så mycket. Jag blev jättefull. Det kom en piccolo och knackade på med några fax, och då hade ”Baywatch” skickat ett manus till mig som de ville att jag omedelbart skulle läsa igenom och säga om jag ville ändra något.

”Vad äckligt!”

Hon och rockbandet började spela upp scenerna för varandra. Linda Lampenius förfasades över vissa av scenerna mellan henne och Hasselhoff.

– Vi hoppar trampolin i slow motion. Och så ”råkar” vi ramla omkull. Jag hamnar under honom, han hamnar över mig. Så romantiskt! I nästa bild är vi plötsligt i ett lerbad. Förstår du, vad äckligt? Sedan är vi i en ångbastu, sen avslutas allt med en kyss. Herregud! Aldrig i livet!

Linda Lampenius ringde genast upp produktionen i Los Angeles och protesterade.

– Jag tänkte att det här är så ”corny” så då är min karriär på alla sätt över. Klassisk musik kan vi glömma! Så jag ringer kontoret och säger att jag är jätteledsen, men Hasselhoof är ”far too old för mig”. säger hon och fortsätter:

Slapp kärleksscenen med Hasselhoff

– Det fanns även en scen att jag skulle ligga på en klippa och matas med vindruvor med fiolen i famnen.

Linda Lampenius slapp scenen med Hasselhoff. I stället fick Ariana en kärleksscen med Cody, som spelades av David Chokachi. Men dagen efter telefonsamtalet hade hon ändå ångest.

– Han ägde ju showen, vilket jag inte förstod. Det var ju så korkat!

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM