Lassgård: Därför gör inte stjärnregissören nya ”Jägarna”

Publicerad 2018-08-24

Rolf Lassgård är tillbaka när kultrullen ”Jägarna” blir serie på TV4.

Men den här gången är det utan regissören Kjell Sundvall bakom kameran.

– Jag pratade med Kjell om det, säger Lassgård.

Rolf Lassgård kommer jaga tjuvskyttar i Norrland – igen. Efter succéfilmen ”Jägarna” från 1996, och den kanske inte lika hyllade uppföljaren, så ikläder sig Lassgård än en gång rollen som polisen Erik Bäckström.

Men för skådespelaren var det inte någon självklarhet att tacka ja.

– Nej, ”Jägarna” har en historia av att det aldrig varit en självklarhet med en uppföljare. Det tog sexton år till ”Jägarna 2”, och sju år till den här, säger han till Nöjesbladet.

– Det som har väglett oss har varit att försöka ha en så sprängkraftig historia varenda gång. Däremot har jag alltid varit kickad över det här. Jag har sluppit att riva av flera filmer under två års tid.

Han beskriver det som en utmaning att göra tv-serie av den populära filmen.

– Egentligen är det ingen skillnad. Men du har ett större material att ta hem. Det är fem timmar ungefär, kontra en och en halv. Så du kan fördjupa dig och även det man kan kalla mjuka scener får mer plats, säger Rolf Lassgård som är fåordig kring seriens handling.

– Om första filmen handlade om en kille som längtar hem till sina rötter, och den andra om en som absolut inte vill upp dit så är det här en kan som mer eller mindre flytt för att vara ifred däruppe. Och varför säger jag inte.

Tog kontakt med Sundvall

Nytt för den här gången är att Kjell Sundvall inte återfinns i regissörsstolen. I stället regisserar Jens Jonsson, som bland annat gjort ”Snabba cash 3”.

– När man bytte formatet så tror jag också man bytte regissör, säger Rolf Lassgård om regissörsbytet.

Skådespelaren berättar att han och Sundvall hade kontakt innan tv-serien.

– Jag pratade med Kjell om det. Men naturligtvis, Kjells ande, vare sig han vill eller inte, så... Vi pratar om en film som blivit en kultrulle. Vi har försökt lägga ribban så högt vi någonsin kan.

Så han var helt okej med att du gjorde det utan honom?

– Ja, vad jag har fattat det som.

”Jägarna” har premiär på Cmore i november och sänds 2019 i TV4.

ANNONS