”Det är jävla divafasoner”

NÖJE

Skivbolagsbossen till hård attack mot Dilba: Hon beter sig omoraliskt

Bert Karlsson skräder inte orden när han kritiserar Dilba.

Luleå. Han beskyller henne för att vara omoralisk och oansvarig.

Nu går skivbolagsbossen Bert Karlsson till hårt angrepp mot Dilba.

– Jag är trött på såna här jävla divafasoner, säger han.

Foto: DRAGAN MITROVIC
Bert Karlsson anklagar Dilba för svek och uppger att sångerskan först fick hjälp att ta sig till Melodifestivalen – och sedan krävde stora summor pengar av skivbolaget.

Bert Karlsson anklagar Dilba, 39, för att vara en ”oansvarig diva”.

Det är i en videoblogg på sajten Nyheter 24 som skivbolagsbossen kommer med sitt utspel.

– Hon har betett sig väldigt omoraliskt, hon fick med en låt med hjälp av flera personer, när hon väl kom med så lämnade hon de personerna direkt. Sånt ska inte löna sig, säger han i en videoblogg.

Dilba ska först ha tagit hjälp av ett skivbolag för att sedan i stället gå över till X5 music group när det stod klart att hennes bidrag ”Try again” blev klart för Melodifestivalen.

”Det är dåligt”

– Det handlar om att hon fick hjälp av folk som överhuvudtaget såg till att hon anmälde sig till Melodifestivalen, hon fick all hjälp i världen. Sen när hon väl kom med så krävde hon overkliga belopp av det skivbolaget. Det är dåligt och oansvarigt, säger Bert Karlsson, 65, till Nöjesbladet.

Enligt insatta källor var det skivbolaget Warner som först hjälpte fram Dilba.

– Jag är trött på såna här jävla divafasoner från artistvärlden, när de inte behöver ta något ansvar utan det ska alla andra göra. Jag tycker att även i artistbranschen så borde ett handslag vara givet, säger Bert Karlsson som inte vill berätta vilket bolag det rör sig om men som själv jobbar för Warner.

Insatta källor på skivbolaget Warner menar också att Dilba ska ha krävt cirka en miljon kronor.

– Det är inte så långt ifrån. Det var fruktansvärt mycket mer än vad ett skivbolag över huvud taget kan betala. Det var inget skivbolag i Sverige som tog tag i det utan det blev det här X5 som tar såna här som inte får något skivkontrakt, Carola kom ju dit också, säger Bert Karlsson utan att vilja bekräfta några exakta summor.

”Rubrikernas man”

Samtidigt menar han att han fått mycket kritik för sin attack.

– Det är inte populärt att attackera, alla står på tå för alla såna här jävla artister men jag är för gammal för det, säger han.

Nöjesbladet har sökt Dilba.

– Jag själv känner inte till grunden till det här, men vi vet alla hur Bert Karlsson är, han är en rubrikernas man, säger hennes presskontakt Birgitta Nielsen.

ARTIKELN HANDLAR OM