Totalsågade och dödshotade

avAnders Löf

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu svarar Filip & Fredrik på kritiken: Oscarsgalan måste förnyas för att bli uthärdlig

Foto: Carolina Byrmo
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Filip & Fredrik – totalsågade och dödshotade på skämt.

Nu svarar de på kritiken efter Oscarfiaskot.

– Oscarsgalan är skittråkig och måste förnyas för att bli uthärdlig, säger Filip Hammar till Dagens Nyheter.

Många upprörda röster höjdes i går över Filip Hammar, 35, och Fredrik Wikingsson, 37, sätt att presentera årets Oscarsgala. Skarp kritik riktades bland annat mot duon för att de pratade sönder musiknummern och var respektlösa under minnesinslaget för de som dött under året. "Inget Kanonår för memorian" uttrycker sig Filip Hammar.

– Idioterna Filip och Fredrik förstörde min Oscarsgala, skriver en ilsken tv-tittare.

Filip Hammar har svarat på kritiken i Dagens Nyheter.

– Oscarsgalan är skittråkig och måste förnyas för att bli uthärdlig. Jag har förstått att det är en väldigt traditionalistisk publik som följer det här eventet och de kanske inte gillar att vi bjöd på roligheter men man kan inte gilla allt. Att vi ska ha pratat igenom hela musiknummer är överdrivet, men att vi skämtade om deltagarna är givet, säger Filip Hammar till DN.

Även Fredrik Wikingsson har kommenterat stormen som just nu blåser kring tv-profilerna. På Twitter skriver Wikingsson om reaktionerna på Oscarprogrammet:

– Ojojoj, på en natt: 500 nya followers och ett dödshot från "en genusbesatt filmnörd". Detta liv – varje dag bjuder på något spännande!

Till Nöjesbladet säger nu Wikingsson att inlägget var ett skämt. Han säger också att om de kommer att försvara sig mer ska de göra det i sin podcast som kommer på torsdag kväll.

Publicerad: