Top Model

”Top model”-profilen död – blev 34 år

Uppgift till TMZ: Jael Strauss från ”Top Model” är död

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Jael Strauss är död, uppger TMZ

Den tidigare ”Top model”-deltagaren drabbades tidigare i höst av bröstcancer.

Hon blev 34 år.

En källa, som stod modellen nära, säger till TMZ att Jael Strauss dog under tisdagen. På Facebook bekräftar också en familjemedlem till Strauss dödsfallet.

Jael Strauss har sedan en tid varit inlagd på hospice. I oktober berättade den tidigare ”Top model”-deltagaren att hon drabbats av en aggressiv form av bröstcancer.

”Den 2 oktober fick jag diagnosen bröstcancer, det har spridit sig aggressivt genom min kropp och är obotligt”, skrev hon då i ett inlägg på Facebook.

Läkarna sa att hon bara hade några månader kvar att leva.

Jael Strauss ska ha påbörjat kemoterapi, men valde snart att avbryta den. I slutet av oktober blev hon inlagd på hospice, skriver TMZ.

Hamnade i tungt missbruk

Strauss slog igenom i ”Top model” 2007. Modellen slutade sexa, men efter sin medverkan hamnade hon i tungt drogberoende. Hon började bland annat använda kokain, receptbelagda smärtstillande tabletter och metamfetamin.

2012 vände det dock efter att hon medverkat i ”Dr Phil”. I programmet berättade hon om sitt missbruk, vilket gjorde att vänner och familj till sist kunde hjälpa henne.

– Det är verkligen otroligt, det är ett stort mirakel att fortfarande andas efter vad jag hållit på med och jag är så tacksam, sa hon några år senare enligt Mirror.

Jael Strauss blev 34 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

14 största skandalerna i ”Paradise hotel”

ÄMNEN I ARTIKELN

Top Model

Bröstcancer