Lugnande beskedet – tv-hunden Lilla Nymos sista valp mår bra

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: TV4
Lilla Nymo

TV4-hunden Lilla Nymo förlorade fyra av sina fem valpar tidigare i veckan.

Men nu kommer ett lugnande besked: den sista valpen mår bra.

– Lilla valpen mår alldeles utmärkt, säger hussen Fredrik Steen.

TV4-hunden, labradoren Lilla Nymo, födde nyligen sin första kull valpar.

Men under måndagen kom beskedet att hon tillbringat söndagsnatten på djursjukhus tillsammans med sina fem valpar.

Tre av valparna gick inte att rädda. På tisdagseftermiddagen gick även den fjärde bort.

Men nu kommer TV4 med ett lugnande besked. På Instagram meddelar man att den femte valpen mår bra och inte visar några tecken på sjukdom.

– Just nu är läget stabilt och det tycker vi är väldigt positivt. Jag har goda förhoppningar att det från och med nu går bra i alla fall, säger Lilla Nymos husse, Fredrik Steen.

Det är ännu oklart vad valparna drabbats av. På Lilla Nymos egna Instagramkonto står det att läsa att ”Vi kommer aldrig få veta exakt orsak” till ett klipp på henne och valpen.

Fokuserar på mjölk

Nu vill Fredrik Steen, som är lättad och glad över att Lilla Nymo och hennes sista valp mår bra, blicka framåt. Och han ser ljust på framtiden.

– När de är så här små valparna så insjuknar de så himla fort. Det går på bara några timmar om någonting skulle gå fel, men den här valpen som finns i livet har aldrig visat symptom på att må dåligt. Därför är jag extra positiv.

Men de senaste dagarna har varit tuffa, för såväl husse som hund.

– De här dagarna som har gått så har ju jag varit helt slut. Sover inte på nätterna, orolig på dagarna, äter inte, det har varit fruktansvärt jobbigt faktiskt, säger han och fortsätter:

– Men lilla valpen mår alldeles utmärkt. Den bara fokuserar på att få i sig mjölk givetvis. Lilla Nymo har varit väldigt, om man nu får använda ett förmänskligande uttryck, nedstämd och lite orolig när valparna har gått bort. Det verkar ha lugnat ner sig också. Hon verkar gladare och gladare för varje dag som går.

Fredrik Steen håller koll på Lilla Nymo och hennes lilla valp dygnet runt.

– De är under ständig övervakning. Det är till och med så att vi har en säng i det utrymmet och kan inte jag vara där så är någon annan där. Det är ständig uppsikt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

TV4